Aluinvent-DVTK

2019.11.04. 11:00

Az idei második vereség

Idegenben lépett pályára vasárnap az Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

Molnár István

Walker-Kimbrough (jobbra) 17 pontig jutott Cegléden

Forrás: ÉM-archívum

A női kosárlabda NB I. 7. fordulójában az elmúlt hét utolsó napján Ceglédre szólította a sorsolás a diósgyőri együttest. A piros-fehérek közül több játékos nem ismeretlen helyre érkezett, hiszen korábban volt a CEKK kosárlabdázója, miként a vendégek trénere, Cziczás László is dolgozott a hazai klubnál trénerként. A DVTK edzője változatlanul nem számíthatott a sérült Medgyessyre, így az irányító Szűcs R. volt.

Előny, aztán fordulat

Az első negyedben a második perc végén 2–5 volt az eredmény, majd Szirony és Goree hagyott ki hárompontos kísérletet. A támadólepattanók terén beindult a házigazda, viszont a pontokban a Diósgyőr állt jobban, Pusztai tripláját és 4–12-t követően időt kellett kérnie Gabriel Carrascónak. Tizenegyből mindössze két dobása „ült” ekkor a Ceglédnek, ez magyarázat volt a hátrányukra, mindenesetre Higgins higgadtan elhelyezett két büntetőt a kosárban. Kobolák duplájára Goree válaszolt (10–18), és ezután is sorjáztak a kosarak (14–22). Forogtak be a játékosok a kispadról, és a negyed végén már tízegységnyivel állt jobban a DVTK (16–26).

A második felvonás elején Révész blokkolta Morrisont, ezen menet első pontjait Walker-Kimbrough szerezte a 12. perc közepén. 20–30-nál a Diósgyőrt is megjárt Gorjanácz küldte a távolról a játékszert a DVTK gyűrűjébe (23–30), aztán Morrison harcolt ki faultot, de csak egy „büntit” értékesített. Lendületbe jött a házigazda (26–31), majd Walker-Kimbrough szerelte Swaniert. Higgins léptette még közelebb a Ceglédet, a 15. percre szinte semmivé lett a biztos előny (30–31), sőt, Swanier kettesével már a CEKK vezetett (32–31). Szünetet is kért Cziczás László. Ez hatott a vendégekre, akik hamar visszafordították az állást a javukra (32–36), azonban a játékrész végére megint fordulat következett (43–38).

Izgalmas végjáték

A Diósgyőr semmiképpen sem szerette volna, ha ilyen mederben folytatódik tovább a meccs, a szünetben átbeszélték miként és min kellene változtatni. Walker-Kimbrough hármasa hozta meg az egált (43–43), de a Cegléd érezte, hogy ez a nap, este az ő napjuk, estéjük lehet, és tartották magukat (49–47). A 25. percben 29–14-re vezettek lepattanózásban, ami azért győztes faktor szokott lenni kosárlabdában (54–47). Zele hármas értékű dobása nem ért célt, Gorjanáczé viszont igen, aki negyedik „trokáját” dobta, Higgins meg az elsőt, amihez Swanier tett hozzá (62–53). Skoricék is hajtottak, akarták a győzelmet (62–61), így teljesen nyitott maradt ez a kérdés az utolsó negyedre.

Az utolsó tíz perc elején Goree tüzelt pontatlanul messziről, ugyanakkor Kányási, Morrison és Szűcs R. bevette a ceglédi gyűrűt, így 62–69 volt az eredmény a 32. percben. Gorjanácz lett közben a legeredményesebb gólszerző (20 pont), 69–71-nél még volt közel 6 perc a találkozóból. A hazaiak újítottak (76–71), 35:59-nél időt kért az Aluinvent szakvezetője. 1:25 perc volt még a meccsből, 81–78 állt az eredményjelzőn, aztán megint Cziczás edző időzött. Ekkor 52 másodperc volt hátra a dudaszóig (83–80). Goree duplán következett és 39:22-nél a CEKK vezetőedzője szólt csapatához – meg persze így a másik oldal trénere is. 84–82-nél, 39:48-nál a vendégek mutattak T-betűt, visszaérkezve a pályára Walker-Kimbrough elrontotta a dobást, a Cegléd pedig begyűjtötte a labdát, s ezzel együtt a győzelmet is. Az Aluinvent-DVTK így elszenvedte második, egyben váratlan vereségét a bajnokságban.

Jegyzőkönyv: VBW CEKK Cegléd–Aluinvent-DVTK 84–82 (18–26, 25–12, 19–23, 22–21)

Cegléd, 200 néző. V.: Frányó, Vida, Oláh.

VBW CEKK Cegléd: Swanier (9), GORJANÁCZ (29/18), Szirony (-), BREZINOVA (15/3), HIGGINS (19/3). Csere: Kobolák (2), Böröndy (4), Révész (4), Király (2). Vezetőedző: Gabriel Carrasco.

Aluinvent-DVTK: SZŰCS R. (13/3), Pusztai (3/3), Walker-Kimbrough (17/9), Morrison (11), GOREE (17). Csere: Kányási (7/3), Skoric (8), Katona (-), Kiss A. (-), Zele (6). Vezetőedző: Cziczás László.

Kipontozódott: Zele, a 39. percben.

Gabriel Carrasco: – Köszönöm a játékosaimnak a kemény munkát, félre tudták tenni a hétközi mérkőzés negatívumait. Koncentráltan dolgozott a csapat, így sikerült nyerni.

Cziczás László: – Gratulálunk az ellenfélnek, néhány játékosuk ma ihletett formában játszott. Mi elkövettünk számos buta hibát, ami ehhez a fájó vereséghez vezetett. Reményeink szerint a bajnokság hátralévő szakaszában ki fogjuk tudni javítani ezt a hibát. Nem lesz könnyű, de az Európa-kupa-meccs utáni válogatott szünet talán elegendő lesz arra, hogy sérültjeink felépüljenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!