PannErgy-MVLC

2019.11.11. 12:00

A nyolcadik lett az utolsó

Negyeddöntő-visszavágót játszott szombaton hazai környezetben a PannErgy-MVLC pólócsapata.

Molnár István

Nem bírtak a miskolciak a nagyon jó olasz csapattal

Fotó: Kozma István

Két csoportkör (hat összecsapás) és a negyeddöntő első, idegenbeli felvonása után szombaton a nyolcadik, ám első hazai meccsét vívta az Európa Kupában, a második számú kontinentális sorozatban a PannErgy-Miskolci VLC alakulata. Minekután az október 30-i, olaszországi odavágón a vendég Brescia 17-10-re nyert, így gyakorlatilag csak néhány százalékos esélye volt a házigazdának a továbblépésre, amelynél a műtét után lábadozó Lőrincz nem juthatott szóhoz.

Szép összjáték

Az első negyed első részében vagy az idegesség, vagy a koncentráció hiánya miatt kevésbé voltak pontosak a csapatok a kapu előtt, igaz, a hálóőrök is szerepet játszottak a góltalanságban. A második vendégelőnyt Buha használta ki (0-1), és így tett Stojanovic is, így a 6. percben 1-1 volt az állás. Egy támadásból két kapufát lőtt az MVLC, persze Nikolaidis nem volt olyan kegyes, hogy rontson (1-2). Szép Vadovics-Nagy Á. összjáték hozta az egyenlítést (2-2), mégpedig 15 másodperccel a felvonás zárása előtt.

A második menetben Csoma kapott hasba egy labdát, Stojanovic meg éppen kimérte a kapu jobb oldalát (3-2). Az ezt követő hat perc volt a találkozónak az a része, amikor a PannErgy megugorhatott volna kettő, de akár három góllal is, ám nem élt a lehetőségeivel, pedig védekezésben jól teljesített. Az olasz Manzi találta telibe honfitársát, a világbajnok Del Lungót, majd egy kettős emberelőnyt sem tudott pontosan befejezni Vidumanszky László gárdája, nem beszélve Nagy Á. kapufájáról. S ahogyan az lenni szokott, Cannella nem kegyelmezett (3-3).

Harc mindenért

A mérkőzés fele után tehát még mindig hét gól volt az összesítésben a Brescia javára, vagyis a továbblépés kiharcolása lehetetlen küldetésnek tűnt. Ettől függetlenül nem volt békés vízilabdázgatás a medencében, továbbra is kegyetlen harc volt minden egyes labdáért, helyzetért. Banicevic és Hornyák egyaránt kipontozódott, a találatokat tekintve a hazai oldalon Bedő, Krijestorac, és Vadovics egyszer-egyszer, míg a látogatóknál Cannella háromszor, Alesiani pedig kétszer húzott olyat, hogy azzal a kapusok nem tudtak mit kezdeni (6-8).

 

A negyedik negyedben Krijestorac, és Vadovics gólja után tapsolt a hálás hazai közönség (8-8), amely abban azért reménykedett, hogy az MVLC győzni tudni tud az olasz élvonal jelenlegi harmadikja ellen. Büntetőt kapott a Brescia, Krijestorac reklamált, ,,jutalma„ piros lap lett, Cannella bevágta az ötöst (8-9). Misicnél is fújtak ilyen szituációban, a miskolciaknál Vadovics volt az ítélet végrehajtó (9-9). Figari, valamint Nikolaidis azonban tett róla, hogy ne így legyen (9-11), Misic távoli előnygólja már csak szépségtapasz volt (10-11). A PannErgy ezzel befejezte nemzetközi kupaszereplését, melynek mérlege: 6 siker, 2 vereség.


PannErgy-Miskolci VLC – AN Brescia (olasz) 10–11 (2–2, 1–1, 3–5, 4–3)

Miskolc, 350 néző. V.: Buch (spanyol), Birakis (görög).

MVLC: CSOMA – Banicevic (-), Krijestorac (2), Nagy Á. (1), VADOVICS V. (3), Milicic (-), STOJANOVIC (2). Csere: Misic (1), Hornyák (-), Manzi (-), Bedő (1). Edző: Vidumanszky László.

Brescia: DEL LUNGO – ALESIANI (2), Presciutti (-), Buha (1), CANNELLA (5), Bertoli (-), Figari (1). Csere: Nikolaidis (2), Nora (-). Edző: Alessandro Bovo.

Gól/emberelőnyből: 12/4, ill. 13/3

Gól/kettős emberelőnyből: 1/–, ill. –

Gól/ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

Vidumanszky László: – Ha a mérkőzés elején sikerült volna egy-két góllal elhúzni az olaszoktól, amire volt sanszunk, akkor másképp alakulhatott volna a meccs. Sajnos, ez azért nem sikerült, mert olyan pillanatokban követtünk el hibát, amikor nem szabad. A Brescia rendkívül rutinos csapat, ott van a kontinens vízilabdás térképén, és ezt kihasználták. Ha többek akarunk, akkor nekünk is fel kell nőni erre a szintre.

Alessandro Bovo: – Az első találkozót ugyan hétgólos különbséggel megnyertük, de tisztában voltunk vele, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. A miskolciak nálunk sok hibával játszottak, ráadásul a kapusunk nagy napot fogott ki. A visszavágón a hazaiak lényegesen jobban védekeztek, sokkal agresszívebben pólóztak, lendületesebben játszottak. Nem játszottunk ma a legjobb formánkban, de a győzelemnek és a továbbjutásnak örülök.

Továbbjutott: Brescia, két győzelemmel, 28–20-as összesítéssel.


További negyeddöntők

Team Strasbourg SNS (francia) – ZF-Eger 10–6 (2–2, 3–0, 3–3, 2–1) – ötméteresekkel: 3–4.

Továbbjutott: a ZF Eger, 18-18-cal, büntetőkkel.

Quadis CN Mataro (spanyol) – DIGI Oradea (romániai) 10-8 (3-1, 3-2, 2-3, 2-2).

Továbbjutott: a Digi Oradea, 20-19-cel.

NC Vouliagmeni (görög) – CC Ortigia (olasz) 6-7 (3-3, 2-2, 0-0, 1-2).

Továbbjutott: Az Ortigia, 16-15-ös összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában