Mezőkövesdi KC

2019.11.11. 09:30

A mezőkövesdiek közel álltak a döntetlenhez

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy meglepetést okozzanak a piros-fehérek.

Kolodzey Tamás

Jancsó 4 gólt szerzett

Fotó: Tóth Balázs

Az NB I-es férfi bajnokság 9. fordulója a távoli Somogy megyei városba szólította a matyóföldieket.

Kovács B. góljaival

Kovács B. két góljával a 7. percben 0–2 volt az állás, a csurgóiak lövései vagy célt tévesztettek, vagy Pásztor I. védett. Ezt követően percekig csak Vasic (aki egykor a borsodiaknál is játszott), és újra Kovács B. talált a kapuba (12. perc: 3–3). A 19. percben Kovacevic taláatát követően Buday Dániel kért időt, és sikerült is rendeznie a sorokat, 6–6-ra alakult az állás. A vendégek nagyszerűen védekeztek, technikai hibák nélkül adogattak és Varjú, valamint Halilbegovic találatával ismét két góllal húztak el (25. perc: 7–9). Ekkor jött a hazai tanácskozási szünet. Az első félidő fej–fej melletti játéka már sejtette, hogy a folytatásban is nagy lesz a küzdelem a pontokért.

A hajrában dőlt el

A második félidőben felváltva estek a gólok, aztán a 45. percben Vasvári 17–14-re módosított, s ekkor úgy tűnt, hogy érvényesül a papírforma. A 49. percben Oslak vette be a piros-fehérek hálóját (20–16), és ekkor az MKC vezetőedzője ismét időt kért. Rákapcsoltak a kövesdiek, akik az 55. percben Dávid M. révén 22–22-re egyenlítettek. Az 58. percben Menyhárt gólja után éledtek a vendégremények (24–23), de jött egy otthoni büntető, aztán Zaponsek fogott három átlövést és ezzel nagy nehezen diadalmaskodtak a csurgóiak. A Mezőkövesdet dicséri, hogy gyakorlatilag nem volt gyenge pontja ezen a találkozón, így nagyon közel állt a bravúrponthoz, amelyet senki nem várt.


Csurgói KK – Mezőkövesdi KC 25–23 (10–10)

Csurgó, 600 néző. V.: Felhő, Öcsi.

Csurgói KK: Pallag – Vasic (4), Leimeter (1), OSLAK (5), Kovacevic (3), Vasvári (1), Hadziomerovic (–). Csere: ZAPONSEK (kapus), Szeitl (1), Toskic (–), Asztrasapkin (3/2), Cehte (–), Potocnik (–), NAGY SZ. (6/2), Kerkovits (1), Gebhardt (–). Vezetőedző: Baranyai Norbert.

Mezőkövesd Zsóry FC: PÁSZTOR I. – Varjú (1), Stankovic (–), Radnic (1/1), Szöllősi O. (–), Kovács B. (3), Menyhárt (3). Csere: Mojsilov (kapus), Sárosi (–), JANCSÓ (4), HALILBEGOVIC (6), Horváth L. (2), Dávid M. (3), Martins. Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1.

Baranyai Norbert: – Az első félidőben nagyon sokat hibáztunk, bár kidolgoztuk a helyzeteinket, de ezek egy részével nem tudtunk élni. A kapuscsere új lendületet adott játékunknak, és sikerült előnyt kiharcolnunk, amelyet a találkozó végéig megtartottunk. Nem játszunk jól, de igyekszünk egyre jobb teljesítményt nyújtani.

Buday Dániel: – Kemény, férfias mérkőzésen vagyunk túl. Minden dicséret megilleti a csapatomat, mert mind taktikailag, mind fegyelem szempontjából kiváló teljesítményt nyújtottak a játékosaim. Végig méltó ellenfelei voltunk a Csurgónak, annak ellenére, hogy az ötvennegyedik perctől kezdve érdekes körülmények között, érdekes végjátékban győztek a hazaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!