Jegesmedvék

2019.11.17. 13:30

A lutri a vendégcsapatnak sikerült jobban

A Tipsport Liga 21. mérkőzését pénteken este hazai környezetben vívták a Macik, és kikaptak.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A kéthetes szünetet követően a játékosok és a nézők egyaránt nagyon várták a folytatást. A piros-fehéreket ráadásul a Gyetván elszenvedett vereségük miatt fűtötte a visszavágás vágya.

A DVTK-ban nem szerepelhetett az operáción átesett Magosi és a sérüléséből lábadozó Ritó sem.

Vandane kezdte

Az elején hazaiak igyekeztek saját harmadában tartani a Gyetvát, mégis Sykora lőtt először kapura; Rajna bottal védett, aztán a vendégek is generáltak némi forgalmat a diósgyőriek kapuja előtt. Az 5. percben a védő Gőz kétszer is csataerényeket csillogtatott. Helyzet nem akadt, néhány les azonban igen. Kettős kiállítás után mindkét oldalon négyen maradtak a jégen, majd egy rossz DVTK-cseréből a szlovákok nem tudtak profitálni. A 13. percben Vandane bombázott jobbról, picivel később pedig a meccs első, valamirevaló akciója góllal végződött. D. Rodman jobbról gurított az egyedül vágtató Vandane elé, aki lekezelte a korongot, majd három méterről a kapu bal oldalába helyezett (1–0). Utána Miskolczi balról akart duplázni, Galanisz csurgatását meg Petrik szedte össze. A 17. perc végén a nagyon aktív Sykora kanalazta be csapata egyenlítőgólját (1–1), az első harmadot pedig Harrison kisbüntetése zárta le úgy, hogy ebből 68 másodperc még áthúzódott a második húsz percre.

A folytatásban Golian és Gaspar próbálta megtréfálni, közben technikai problémák keletkeztek, a kijelzők elsötétültek (a vezetőbírák erről nyomban tájékoztatást adtak a szakvezetőknek), az eltelt időt csak megtippelni lehetett, bár a zsűriből rendszeresen bemondták, hogy hol járnak a felek. Dudás „valamikor” középről célzott, kevéssel emelt a jobb felső sarok fölé. A 25. perc már a harmadik itthoni kiállítást hozta, de a mezőnyben négy Macinak jól ment öt ellen. Megint emberhátrányba kerültek a diósgyőriek, Lövei ugyanis botjával buktatott a 30. percben. Hiányoztak a kék vonalas bombák, akárcsak a szellemes támadások, és a gördülékeny összjátékról sem volt szó. A 32. percben az első sor „személyében” használta ki a plusz egyes létszámát a HC 07: Zuzin kicsit jobbról, kapásból vette be Rajna hálóját (1–2). Fekiac átadását Gaspar szemből majdnem betette, Rajnának szerencséje volt, mert a csatár korongja éppen középre ment. A középső szakasz (amely Kiss P. kiküldésével ért véget) utáni 17–9-es lőlap DVTK-fölényt mutatott, viszont a suhintások gyenge minőségéről árulkodott.

Hosszabbítottak

Az utolsó húsz perc nagy kérdése az volt, hogy magára talál-e a Jegesmacik alakulata. Dudás ütközött Lalikkal, a szenvedő fél a vendégvédő volt, akit letámogattak a küzdőtérről, Dudást pedig utólag (a játékvezetői négyes tanácskozása után) két perccel honorálták. A mínuszból csaknem veszélyt teremtett a túlsó kapunál a DVTK, sőt Szirányi is meglódult, aztán a gól helyett elvitte a kaput. Tompán hokiztak Vasék, mintha megártott volna nekik a kéthetes ligaszünet. A gyetvaiak teljesítménye sem múlta felül az átlagot, ők azonban vezettek, ezért az időt is ölték. Az utolsó tíz perchez közeledve kombinatívabbá vált a Diósgyőr, és fölénybe került. A 49. perc verekedést hozott, a jutalommal azonban semmire nem mentek a borsodiak. Cacho középről meccskorongot hagyott ki az 52. percben. Ismét fórba kerültek Szirányiék, akik mentek is, mint a rakéta, és St. Pierre révén összehozták az egyenlítést (2–2). Az iksz maradt, így hosszabbítottak.

 

A három a három elleni játékban nem esett gól, ezért következett a szétlövés, ez a vendégeknek ment jobban.

Folytatás: vasárnap 17 órától ugyancsak a miskolci jégcsarnokban, ahol a HC Kosice lesz a vendég.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék–HC 07 WPC Koliba Detva 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0) – szétlövéssel

Miskolc, 1005 néző. V.: Korba, Kalina (Bogdan, Smrek)

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Dudás, D. Rodman (2), St. Pierre 1, Beauvillier – Láda B., Vandane 1, Harrison, Vas, Részegh – Szirányi B., Gőz, Miskolczi, Galanisz, Kiss P. – Kiss D., Farkas M., Lövei, Beach, Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman

HC 07 WPC Koliba Detva: Petrik – Martin Chovan, Gachulinec, Sisovsky (1), Zuzin 1, Sykora 1 (1) – Golian, Kuklev, Gaspar, Fekiac, Zilka – F. Fekiac, Jendrol, Török, Podesva, Kral – Turan, Lalik, Cenka, Cacho, Luptak – Simko (kapus). Vezetőedző: Josef Turek

Kiállítások: 18, ill. 10 perc

Marcel Rodman: – Számítottunk rá, hogy a szünet után nehezen lendülünk játékba. A Gyetva kiválóan hokizott, mi pedig a második gólig elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk. Amikor pedig észbe kaptunk, az már kevés volt a sikerhez.

Josef Turek: – Tetszett a meccs, amelyen kiválóan játszott a csapat, pedig öt junior korú játékost is bevetettünk. Kapusunk remekül védett, és a kulcsjátékosaink is jó produkcióval rukkoltak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!