VRCK

2019.11.23. 14:30

A fiatalok lesznek újra főszerepben

Hazai összecsapást játszik vasárnap 17.00-tól a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

Molnár István

A Vegyész RC Kazincbarcika (sárgában) vasárnap itthon játszik

Forrás: ÉM

Az élvonalbeli kazincbarcikai röplabda együttes legutóbb a hét közben, szerdán lépett pályára, és a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán 3:0-s győzelmet aratott Dunaújvárosban, a Dunaferr vendégeként. A házigazda piros-fehéreknél három olyan röplabdázó is volt, aki korábban VRCK-mezt húzott: a tréner, Tomanóczy Tibor, a sokszoros válogatott ütő, Mészáros Dömötör, illetőleg a liberó Gebhardt Áron. Elöljáróban még erről az összecsapásról kérdeztük Marek Kardost, a Vegyész vezetőedzőjét.

A visszavágón is hasonlót

– Múlt vasárnap óta keményebb terhelést kapnak a játékosok, ezért nem könnyű végig koncentráltnak, élesnek lenni egy tétmérkőzésen – közölte a barcikaiak szakvezetője. – Azonban örültem annak, hogy ennek ellenére a meccs végéig képesek voltak figyelni, emiatt tudtunk a szettek hajrájában a Dunaferr fölé kerekedni. Egyébként megjegyezném: a Dunaújváros sem nyújtott rossz teljesítményt, bár támadásaikban voltak pontatlanságok, illetve a mi oldalunkon többnyire működött a védekezés, nyilván a kettő együtt jár. Az újvárosiak ütőjével, Mészáros Dömötörrel személyesen ismerjük egymást, igyekezett hozni azt a formát, amit vele kapcsolatban tudunk. De készültünk rá, és igazából sem ő, sem a többiek nem tudtak meglepetést okozni, pontosan amiatt, hogy alaposan feltérképeztük őket. A lényeg az, hogy előnyt szereztünk, és szeretnénk majd a hazai visszavágón is legalább ilyen produkciót nyújtani.

Amit megbeszélnek, betartják

A VRCK eddig veretlen az NB I-ben, az A-csoportban, mind a hat eddigi összecsapásán begyűjtötte a meccsenkénti maximális három pontot. A következő ellenfél a Pécsi TE-PEAC alakulata, melyet vasárnap 17 órától fogadnak az észak-borsodiak a Don Bosco Sportközpontban. A két csapatot éppen 18 pont választja el egymástól, hiszen amíg a házigazda összeszedte mind a tizennyolc egységet, addig a baranyaiak a hét fellépésükön még nem érezhették meg a pontszerzés örömét (öt 3:0-s, kettő 3:1-es vereség).

– Mindenképpen pozitív dolog, hogy így állunk, ez a csapat érdeme – jegyezte meg Marek Kardos. – Mindig megvan az adott taktikánk, örülök annak, hogy erre odafigyelnek a srácok, és azt, amit megbeszélünk, betartják. A győzelmek másik kulcsa a hét közben elvégzett edzésmunka, varázslat nincs, a magyarázat mindössze annyi, hogy ha valaki dolgozik, akkor annak meglesz az eredménye. A Pécs ellen sincs más cél, mint hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem titok, hogy a PTE ellen ismét a fiatalok fognak lehetőséget kapni, azok, akik a törökországi Challenge Kupa összecsapáson is pályára léptek. Különöseb oka ennek nincs, egyszerűen csak ők jönnek a sorban. Ők is ugyanúgy ott vannak a tréningeken, jó a moráljuk, a hozzáállásuk, megérdemlik a lehetőséget a bizonyításra. Ma, most még csak ez a találkozó jár a fejünkben, de amikor befejeződik, elkezdünk fókuszálni a jövő szerdai hazai nemzetközi kupavisszavágóra.

Vizsgálaton jártak

Tóth Milán, a VRCK csapatmenedzsere elmondta, hogy pár játékos a hét közben egy székesfehérvári klinikán járt orvosi vizsgálaton, és kezelést is kaptak. „Akik sérültek, azoknak a sérülései nem komolyak, masszőrünk, Balázs István vezetésével rendbe teszik magukat, és vélhetően a jövő szerdán, a Tokat ellen fogják vállalni a játékot„ – fogalmazott a Vegyész munkatársa, aki a röplabdások személyét nem szerette volna elárulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!