VRCK

2019.10.08. 09:00

Törököt „fogott” a VRCK

Úgy volt, hogy négy klub vetélkedik, ám csak három lépett pályára a Balkán-kupán.

Molnár István

Egy éve a Bajnokok Ligájában a görög PAOK ellen játszott a VRCK (kékben)

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Tóth Milán

Elég sokáig kellett arra várnia a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapatának, hogy kiderüljön: ki lesz az ellenfele a nemzetközi porondon, a Challenge-kupában. Amint az ismert: az észak-borsodiak annak ellenére, hogy bajnokok voltak az elmúlt szezonban (is), a pontvadászat után ezúttal „csak” ezen sorozatra adták le nevezésüket, nem a Bajnokok Ligájára.

Politikai okok

Köztudott, hogy már a nyáron, júniusban kisorsolták a nemzetközi kupasorozatok párosításait, a magyar bajnok VRCK a Balkán-kupa győztesével került össze, amely akkor még nem volt ismert. Merthogy a Balkán-kupát október első hétvégéjére írták ki, Észak-Macedóniába, Strumicába, ahová négy csapatot vártak: a házigazda Strumicát, a szerb Mladi Radnik Pozarevacot, a török Belediye Plevnét és a koszovói Prishtinát. Időközben kiderült, hogy ez a küzdelem háromcsapatosra szűkül, ugyanis a szerbek politikai okok miatt végül visszaléptek a tornától (Szerbia nem ismeri el az évekkel ezelőtt kivált Koszovót önálló államnak).

Ettől függetlenül az eseményt megtartották, kicsivel korábban. Múlt szerdán a Tokat Bld. Plevne 3:0-ra verte a KV Prishtina Volleyt, csütörtök aztán az OK GIO Strumica 3:1-re múlta felül a koszovóiakat, míg a mindent eldöntő csatában, október 4-én a Plevne 3:0-val bizonyult jobbnak a házigazdától, így a törökök lesznek a barcikai alakulat ellenfelei.

Kezdés idegenben

A Challenge-kupa-párharcot idegenben kezdi majd a Vegyész, november 12. és 14. között, míg a visszavágó november 26–28. között lesz esedékes a barcikai Don Bosco Sportközpontban. Amennyiben továbbjutna az észak-borsodi együttes, úgy a belga Leuven várna rá a legjobb 16 közé jutásért. Annak a párharcnak az első mérkőzését a Don Bosco Sportközpontban rendeznénk december 12–14. között, míg a visszavágóra egy héttel később kerülne sor Belgiumban.

– Számítottunk arra, mondhatni, szinte biztosak voltunk benne, hogy a török csapat lesz az ellenfelünk, hogy ők nyerik a kupát – nyilatkozta lapunknak Tóth Milán, a Vegyész RC csapatmenedzsere. – Ismerjük a török bajnokság színvonalát, olyan csapatok is vannak benne, amelyeket európai szinten is jegyeznek, a Plevne a középmezőny biztos tagja, tavaly hatodikok voltak. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mikor lépünk pályára náluk, de az valószínű, hogy a visszavágó november 27-én, szerdán lesz Barcikán. Nincs közel Plevne, hosszú út lesz oda eljutni, de nyilván mindkét mérkőzésen szeretnénk a legjobb formánkat nyújtani. Csapatunk, mint az ismert, a nyáron jelentősen átalakult, sok a fiatalunk, illetve az új ember, tehát kell még idő ahhoz, hogy a keret összeálljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!