Futsal

2019.10.17. 16:30

Tavaly is kettő és még az idén is kettő

A cigándiak már hétfőn kezdenek, az ózdiak csupán egy héttel később.

Molnár István

Az előző bajnokságból a Mád és a MEAFC is feljutott

Forrás: ÉM-archívum

Pár nap múlva, egészen pontosan hétfőn elkezdődik a regionális felnőtt férfi futsalbajnokság (harmadik vonal) 2019/2020-as évada. A bajnokságot hét megyei igazgatóság szervezi, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Budapest, Pest, Csongrád, Heves, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg, ez utóbbihoz tartoznak az onnan, Hajdú-Biharból, illetőleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből jelentkezett klubok. A szabolcsi igazgatóság adatai szerint a soros pontvadászatban két csapat, a Balla Bau SRO Cigánd SE és az Ózdi FC képviseli majd a borsodi színeket. Az előbbiek hétfőn 18.30-tól hazai környezetben nyitják a bajnokságot, az 1. fordulóban a Csenger Futsal Beregvidék látogat a bodrogközi város sportcsarnokába. Az észak-borsodi fekete-fehérek – mivel páratlan számú, 9 induló alkotja a küzdelemsorozatot – szabadnappal nyitnak, így a második körben lépnek be, a program szerint október 28-án a Debreceni EAC-nál vizitálnak majd.

Mád, MEAFC: feljutott

Az ózdiak az előző évadban a 6. helyen végeztek (a Levelek SE kizárását követően 11 csapat fejezte be a bajnokságot), míg a cigándiak nem voltak a résztvevők között, azonban előtte egy szezonnal, a 2017/2018-as évadban a 7. pozíciót csípték el 12 alakulat közül. Amint az ismert, az előző bajnokságban is két borsodi klub szerepelt a regionális futsalbajnokságban, a Mád FC, valamint a MEAFC-Miskolc. A bajnoki címet éppen a hegyaljaiak szerezték meg (50 pont) a miskolci egyetemisták előtt (48 pont), így mindkettőnek esélye nyílt arra, hogy az osztályozón az egy osztállyal való feljebb szereplésért, az NB II.-ért küzdjön. Azonban a mádiaknak nem kellett pályára lépniük, erőnyerőként feljutottak, a MEAFC-osok viszont egy oda-visszavágós csatát vívtak – ugyanezért – a Kelebiával. A megyeszékhely együttese idegenben (3–5) és hazai környezetben is nyert (4–3), így a mádiakkal együtt osztályt váltott.

A most induló bajnoksággal kapcsolatban érdemes tudni, hogy a 2019/2020-as férfi futsal regionális bajnokság rájátszás oda-visszavágós mérkőzéseinek négy győztes sportszervezete tagja lesz a 2020/2021. évi felnőtt férfi futsal NB II. mezőnyének. A regionális bajnokságból nincs kieső csapat.

A régiók elosztása

Nyugati régió

Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság: Győr-Moson-Sopron, Komárom, Vas, Zala.

Fejér Megyei Igazgatóság: Fejér, Baranya, Tolna, Somogy, Veszprém.

Középső régió

Budapest és a Pest Megyei Igazgatóság

Keleti régió

Csongrád Megyei Igazgatóság: Csongrád, Bács-Kiskun, Békés.

Heves Megyei Igazgatóság: Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósághoz tartozó bajnokság csapatai:

Balla Bau SRO, Cigánd SE, Blue Sharks Futsal Nyíregyháza, Csenger Futsal Beregvidék, Debreceni Egyetemi AC, Flamingo KLC Hajdúnánás, Levelek SE, Nagycserkeszi SZSE, Ózdi FC, Tiszavasvári Futsal Club.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!