Vegyész RC

2019.10.20. 11:15

Palaciosra még várnia kell a VRCK-nak

Vasárnap idegenbeli meccset játszik a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

Molnár István

Vasárnap harmadik idei NB I.-es mérkőzését vívja az A-csoportban a bajnoki címvédő VRCK, mégpedig 15 órától Pécsett, a PTE-PEAC vendégeként. Az észak-borsodiak eddigi két találkozójukat egyaránt a Vidux-Szegedi RSE-vel harcolták meg: szeptember 28-án a 6. fordulóból előrehozott barcikai meccsükön 3:0-ra nyert a Vegyész, és ugyanez az eredmény született pár nappal később, október 6-án, az 1. forduló keretében, immáron a Tisza-parti városban lebonyolított összecsapásukon.

Nem kell kockáztatni

Marek Kardos alakulata legutóbbi, téttel bíró felvonása múlt pénteken volt hazai környezetben, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján biztosan nyertek 3:0-ra – szintén a Vidux-Szegedi RSE-vel szemben –, így az október 25-én, idegenben sorra kerülő visszavágó már csupán formalitásnak ígérkezik. A mostani bajnoki ellenfél Pécs egy mérkőzést tudott le az NB I.-ben, 3:0-ra kikapott a fővárosban a MAFC-BME-től, vagyis elvileg nem szabad, hogy gondot jelentsen a VRCK-nak a harmadik siker megszerzése.

A barcikaiak keretével kapcsolatos hír, hogy az Európa-bajnokságot is megjárt szlovák liberó, Marián Vitko egyelőre nem lépett pályára apróbb sérülés miatt. Ugyanakkor végzi a napi munkát a csapattal, az hogy kap-e szerepet Pécsett a helyszínen derül ki, de Marek Kardosnak nem kell kockáztatnia, hiszen ezt a feladatot eddig a VRCK másik liberója, Dudás Tamás jól ellátta. A másik hír, hogy még nem érkezett meg Magyarországra, Kazincbarcikára a VRCK kolumbiai válogatott centere, Cristian Palacios. Mint az ismert, a dél-amerikai játékosnak adminisztrációs problémái adódtak, és mindkét fél jó ideje azon dolgozik, hogy mindez minél hamarabb rendeződjön – de munkába állásának kezdési időpontját egyelőre nem tudni. A Vegyész keretében több helyi fiatal is található, akik közül Toma Áron az egyik edzésen bokatörést szenvedett, így biztos, hogy a 18 esztendős átló ebben az évben már nem jelentkezhet játékra.

Mindenki játszani fog

– A Szeged elleni meccseken lehetőségünk volt végre hat a hat ellen játszani, hiszen az edzéseken ezeket nem tudtuk megoldani, ugyanis a fiatalok közül Toma Áron hosszú hónapokra kidőlt, de másoknak is voltak kisebb sérüléseik – mondta lapunknak Marek Kardos, a Vegyész szlovák szakvezetője. – Különböző részfeladatok voltak kiadva a csapatnak ezeken a meccseken, és sikerült ezeket jól megoldani. Az edzéseken a blokk és mezőnyvédekezés rendszerét igyekszünk gyakorolni, látszik a fiúkon, hogy akarnak, teljes mértékben odateszik magukat. Remek kis társaságunk van, jó hangulatúak az edzések, és a múlt héten véget ért a fitnesz- és kondiprogram. Pécsett mindenkinek, aki az utazó keret tagja lesz, lehetőséget adok, de az ilyen napokon rendkívül óvatosnak kell lenni, hiszen nem szabad elfelejteni a hatórás buszozást.

A VRCK csapatának programjával kapcsolatos hír az, hogy biztossá vált: az eredetileg december első szombatjára kiírt VRCK–MAFC meccset október 31-én, csütörtökön 19 órától rendezik meg, a találkozót az M4 Sport csatorna élőben közvetíti. Ez azt jelenti, hogy október 30-án nem játszik a Vegyész az utánpótlás-válogatott ellen (csak valamikor decemberben), és november 3-án sem tartják meg a MAFC–VRCK mérkőzést, hanem az lesz december 7-én.


A férfi röplabda NB I. A-csoport állása

1. MAFC-BME 2 2 – – – – – 6:0 6

2. Vegyész RCK 2 2 – – – – – 6:0 6

3. Kecskeméti RC 1 1 – – – – – 3:0 3

4. Sümegi RE 1 – – – – – 1 0:3 0

5. Utánpótlás-válogatott 1 – – – – – 1 0:3 0

6. PTE-PEAC 1 – – – – – 1 0:3 0

7. Vidux-Szegedi RSE 2 – – – – – 2 0:6 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!