Mezőkövesdi KC

2019.10.14. 08:30

Kiválóan is tudnak játszani

Megszerezte első győzelmet a matyóvárosiak NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Kolodzey Tamás

Ellenfele felé nőtt az MKC (pirosban)

Fotó: Tóth Balázs

A férfi kézilabda NB I 6. forduló találkozóján, szombaton este a kövesdiek a komlóiakat fogadták. Rendhagyó volt a bemutatás: a műsorközlő külön köszöntötte, és a közönség is nagy tapssal fogadta a vendégek színeiben bevonult Jógát és Grünfeldert, akik korábban a borsodiakat erősítették.

Varjú remekelt

Mindkét alakulat a védekezésre fektette a hangsúlyt: egymást érték a blokkok és a kapusok is parádés alakításokat mutattak be. Ezért gól ritkán esett (8. perc: 2-0), a játék pedig komótos volt. A négy hazai kiállítás soknak tűnt (egy véleményes volt), így a 16. percre a Komló összeszedte magát és egyenlített (5-5). A hazaiak közül ebben az időszakban Varjú a jobb szélen egyszerűen nem tudott hibázni és Radnic is elemében volt.

Aztán kettős fórba került az MKC, majd rövid ideig öt kövesdi mezőnyjátékos tartózkodott a pályán négy baranyaival szemben (27. perc: 11-9). A 28. percben Horváth L. bokasérülést szenvedett (már nem is tért vissza, de a csapatorvos szerint a jövő héten szerepelhet), majd Kovács B. jeleskedett, kiütötte az üres kapura tartó labdát, így a piros-fehérek minimális előnnyel tértek pihenőre.

Szárnyaltak

A második félidőben folytatódott a labdaparódia. Már az első szakaszban is folyamatosan cserélgették a játékszert: az egyiket kidobták, a másikat bekérték, majd ez a koreográfia ötször ismétlődött meg. Pásztor I. továbbra is zárat húzott a hálója elé, majd ugyanez tette Mojsilov, Halilbegovic találata (40. perc: 18-15) után pedig a vendégtréner időkéréssel igyekezett kizökkenteni lendületéből a kövesdi alakulatot. A 42. percben a 42-es számú cserekapust küldte be Kilvinger Bálint, de ez a kabalahúzás sem jött be neki.

 

Menyhárt futott el emberhátrányban, de kihagyta ziccerét, csapata mégis szárnyalt (45. perc: 24-17). A Sport36 tagjai kétszer az üres kaput is elvétették, majd az újabb komlói tanácskozási szünetet követően már felzárkóztak Jerkovicék (54. perc: 26-23). Buday Dániel szintén magához hívta tanítványait, mert bosszantotta, hogy „fiai” néhány akciójuk után könnyedén eldobálták a labdát. A mezőkövesdiek átlendültek a holtponton, az egész találkozót mérlegre téve pedig negyven percig egészen kiválót nyújtottak. Tagjaik közül heten (a két kapus és öt mezőnyjátékos) emelkedett ki, míg a komlóiaknál csak ketten ügyeskedtek. A dudaszó után Menyhárték nagy ünneplést csaptak a küzdőtéren, első sikerüket tánccal köszöntötték, ráadásul feledtették az elmúlt hetek várttól gyengébb játékát.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló 31-27 (13-12)

Mezőkövesd, 415 néző. V.: Bacs, Bóna.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR I. – VARJÚ (7), Stankovic (4), Szöllősi O. (–), Halilbegovic (4), RADNIC (7/2), MENYHÁRT (5). Csere: MOJSILOV (kapus), Kovács B. (2), Jancsó (–), Horváth L. (–), Sárosi (–), Martins (2), Dávid M. (–). Vezetőedző: Buday Dániel.

Sport36-Komló: Granic – Vaskó (1), Oláh T. (1), Jóga (1), Katzirz (–), JERKOVIC (8), MARKOVIC (8/6). Csere: Djurdjevic (kapus), Balázs (–), ZOBEC (4), Manojlovic (–), Takács B. (3), Sunajko (–), Grünfelder (1), Szkokán (–), Csomor (–). Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Kiállítások: 14, ill. 12 perc + kizárás (Vaskó).

Hétméteresek: 3/2, ill. 6/6.

Buday Dániel: – Kemény, férfias és nagy csatát vívtunk. Minden úgy alakult, ahogy azt éjszaka, az álmomban elgondoltam. Két kapusunk nagyszerűen védett, taktikusan támadtunk és több kiváló egyéni teljesítmény is akadt a csapatban. Nagyon fontos mérkőzés volt, gratulálok a fiúknak, de még rengeteg találkozó van hátra.

Kilvinger Bálint: – Hiába készültünk fel a mezőkövesdiekből, nem tudtuk megvalósítani azt, amit akartunk. Végig futnunk kellett az eredmény után, ezért idegesen kézilabdáztunk. A második félidő közepén leesett a fejünk, majd megemeltük, ez azonban kevés volt a pontszerzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!