VRCK

2019.10.31. 16:30

Jön az első rangadó

Csütörtökön 19:00-tól hazai meccset játszik a Vegyész RC Kazincbarcika együttese a férfi röplabda NB I.-ben.

Molnár István

A barcikai Blázsovics (szemben) az eddigi meccseken jó formát mutatott

Fotó: Bujdos Tibor

Az eredeti kiírás szerint csütörtökön az utánpótlás válogatott vendégeként kellett volna mérkőzést vívnia a bajnoki címvédő Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának, vasárnap pedig a MAFC-BME vendégeként. Ez utóbbi találkozót az M4 Sport csatorna szerette volna élőben közvetíteni, és mivel erre csak a mai napon tudtak műsoridőt biztosítani, így az utánpótlás válogatott elleni meccsét december 21-re halasztotta el a VRCK. Viszont a MAFC-BME otthonából nem lehetett volna tévés mérkőzést adni, mert a fővárosi gárda csarnokában építkezés zajlik, így a két csapat megcserélte a pályaválasztói jogot, és a 9. fordulóra, Barcikára kiírt csata mára jött előre.

A VRCK eddig nem túlságosan izzadt meg a bajnokságban, hiszen vezeti az A-csoportot a maximális 12 ponttal, azt követően, hogy kétszer 3:0-ra verte a Vidux-Szegedi RSE-t, 3:1-re nyert Pécsett, illetve a múlt hét végén 3:0-val küldte haza a Sümeget. Igazából a MAFC sem panaszkodhat, ugyanis a magyar utánpótlás válogatott, a PEAC, és a Szeged is 3:0-s vereséggel hagyta el a játékteret velük szemben, míg a Kecskeméti RC-vel 3:2-re bántak el.

Minden labdáért

– Ez lesz az első komolyabb meccsünk a felkészülés óta, hosszabb periódus telt el úgy, hogy nem játszottunk igazán kemény mérkőzést – mondta Marek Kardos, a Vegyész RC vezetőedzője. – Ezzel nem az eddigi ellenfeleink tudását szeretném jelzővel illetni, egyszerűen csak tény, hogy pillanatnyilag nagy a különbség köztünk, illetve a Szeged, a Pécs és a Sümeg között. Az ilyen találkozókra olykor nehezebb is felpörögni, mint az olyanra, amelyik most következik. Nyilvánvaló, hogy az eddigieknél jobban kell röplabdáznunk, több ok miatt is. Az egyik, hogy ez a MAFC nem az a MAFC, amelyik az elmúlt években volt, megerősödött, a három szélső ütő poszton ugyanazt tudja mind a két csapat. Vannak hiányosságaink a játékban, ezeket azonban lehet kompenzálni jó nyitásokkal, illet a taktika pontos betartásával. A másik ok, hogy hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. Ez nem csak a mi elvárásunk magunkkal szemben, hanem a közönségünk elvárása is velünk szemben. Nagyon fontos lesz az összpontosítás, minden, még az elveszettnek hitt labdákért is harcolnunk kell, mert egy rangadót csak így lehet megnyerni.

Várják az ellenfelet

A szakvezető hozzátette azt is: nincs ugyan komolyabb sérültjük, kisebb azonban mindig adódik, de Balázs István, a csapat masszőre azon dolgozik, hogy ezek minél hamarabb rendben legyenek. A Vegyészben a szlovák liberó, Vitko, az utóbbi két tétmeccsen már kapott egy kis játékidőt, néhány forgás erejéig a pályán volt, viszont sérülése után még szüksége van némi időre ahhoz, hogy felvegye a ritmust. A kolumbiai Palacios adminisztrációs ügye még mindig nem oldódott meg teljesen, így ő továbbra is külföldön készül, edz, a klub azonban napi kapcsolatban van vele.

Amint az tudott, a VRCK a Vidux-Szegedi RSE kettős legyőzésével bejutott a Magyar Kupában a legjobb 8 közé. Az észak-borsodiak a Dunaferr SE – Szolnoki RK SI csata továbbjutójával harcolnak majd a negyeddöntőben (amelyet december közepéig le kell majd játszani). Az első felvonást a Duna-partiak nyerték 3:0-ra, a visszavágót november 5-én rendezik Szolnokon.

A nemzetköziről

Mint ismeretes, a Vegyész RC Kazincbarcika a nemzetközi fronton idén a Challenge Kupában indul, és a kvalifikációs körben, a 16 közé kerülésért a török Tokat Belediye Plevne alakulatával csap össze (amely nemrégiben megnyerte a Balkán Kupát). A párharc első felvonását november 13-án, szerdán 19 órától rendezik meg Tokatban, míg a visszavágóra november 27-én, szintén szerdán kerül sor, a Don Bosco Sportközpontban 19 órától indul majd útjára a labda.

A férfi röplabda NB I. A-csoport állása

1. Vegyész RC Kazincbarcika 4 3 1 – – – – 12:1 12

2. MAFC-BME 4 3 0 1 – – – 12:2 11

3. Kecskeméti RC 3 2 – – 1 – – 8:3 7

4. Sümegi RE 3 1 – – – – 2 3:6 3

5. Utánpótlás válogatott 1 – – – – – 1 0:3 0

6. PTE-PEAC 3 – – – – 1 2 1:9 0

7. Vidux-Szegedi RSE 4 – – – – – 4 0:12 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában