Létesítményátadó

2019.10.02. 18:30

Házavató: a fejlődést jelképezi a megújult épület

A diósgyőriek először elmentek a Juventushoz, majd a tettek mezejére léptek.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

Kezdjük a végén: akiknek abban a szerencsében volt részük, hogy jelen lehettek a kedd délutáni avatóünnepségen, majd bejárhatták a DVTK (stadionjával szembeni) sportorvosi, diagnosztikai, rehabilitációs központját és a klub új birkózócsarnokát (a ház falán lévő felirat szerint a DVTK Medicalt), azoknak tátva maradt a szájuk.

Egyedülálló

A napokban elkészült komplexum szó szerint csillog és villog: a kétezer négyzetméteren található több tucatnyi kisebb és nagyobb szoba, terem, tárgyaló bekerülési költsége másfél milliárd forintra rúgott, az anyagi forrást a kormány biztosította. A DVTK egyre népesebb családja (a tizenhat szakosztályban kétezer-hatszázan sportolnak) országos léptékkel mérve is egyedülálló centrummal gazdagodott, az egykor Fontana névre hallgató épület megvásárlásának, majd átalakításának gondolata pedig három és fél évvel ezelőtt fogant. A klub képviselői ekkor jártak Torinóban, a nagy hírű Juventus egészségügyi birodalmában, s ott és akkor határozták el, hogy a tettek mezejére lépnek. A Medicalban minden van, amire a sportolóknak szükségük van/lehet, és a legkorszerűbb eszközök (ez nemes gesztus) nem csupán a DVTK tagjait, hanem Északkelet-Magyarország, sőt a régió utánpótlás- és felnőtt sportolóit egyaránt szolgálják majd. Elhangzott, hogy a DVTK lett az ország első multisport-egyesülete.

 

Az épületet a DVTK Kosárlabda Kft. saját forrásból és MKOSZ-taoforrásból vásárolta meg.

Szóba hozta Puskást

A piros-fehérek birkózóinak hányatott sorsa ismert: az elmúlt három évet albérletben húzták ki, de túlélték, most pedig a ház első emeletén hatszáz négyzetmétert kaptak (az egész beruházásból kétszáz millió forint jutott rájuk), a két szőnyeget betették, a sportolók kedd délután már ott edzettek. A kormány jelen lévő tagja irigylésre méltó, szívet megdobogtató érzésről beszélt, majd nevekkel és számokkal rukkolt ki. Elmondta, hogy bármerre jár a világban, azzal szembesül, hogy Puskást és az aranycsapatot mindenki ismeri.

Leszögezte, hogy ránk illik a sportnemzet és a sportoló nemzet kifejezés, majd párhuzamot vont: Magyarország, népessége alapján, a világ kilencvenkettedik nemzete, az olimpiákon nyújtott teljesítménye alapján azonban az előkelő nyolcadik helyen áll. Az idén négy olimpiai sportág világbajnokságát rendeztük, továbbá nálunk tartottak három női BL-finálét. A kormányt az a cél vezérli, hogy a fiatalok és az idősebbek naponta sportoljanak, az infrastrukturális háttér érje el a világnívót, mert ezáltal egyre több rendezvénynek adhatunk otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!