Labdarúgó Magyar Kupa

2019.10.30. 11:00

Hatan a 32 közé jutásért

Szerdán 12:30-tól hat megyei labdarúgócsapat lép pályára a labdarúgó Magyar Kupában a 32 közé jutásért.

Barcika (sárga-kékben) Putnokon fogadja a Honvédot, és mivel ebben a körben egy meccs dönt a továbbjutásról, a mérkőzés után kiderül, hogy ki örülhet a 32 közé jutásnak

Forrás: ÉM-archívum

Kazincbarcikai SC (NB II.) – Budapest Honvéd (NB I.) (Putnok)

Gálhidi György, a Kazincbarcikai SC vezetőedzője: – Köztudott, hogy érzelmileg nagyon közel áll hozzám a Honvéd, hiszen három alkalommal is dolgoztam Kispesten: az NB I.-ben, az NB II.-ben és az NB III.-as tartalékcsapatnál is. Amikor csak tehetem, kimegyek a meccsükre, szurkolok nekik. Viszont ez most egy kupameccs, amelyen az érzelmeket félre kell tenni. A legjobb tudásunk szerint fogunk játszani, mindent megteszünk majd azért, hogy mi jussunk tovább. Az utóbbi hetekben egyre jobb teljesítményt és eredményeket ér el a Honvéd, mi még egyelőre csak a jó játéknál tartunk, amiből legutóbb egy döntetlenre futotta. Azonban biztos vagyok abban, hogy ez a teljesítmény előbb-utóbb győzelmeket eredményez majd. A hírek szerint a Honvéd nem tartalékol, a legjobb összeállításban áll ki ellenünk. A keretünkben Toma és Oltean sérült, csak az ő posztjukon lesz változás.

A Kazincbarcikai SC várható kezdőcsapata: Fila – Heil, Fótyik, Farkas, Mikló – Iszák, Kercsó, Krausz, Oldal – Berki, Lukács.


Termálfürdő Tiszaújváros (NB III.) – MOl Fehérvár FC (NB I.) (Tiszaújváros)

Gerliczki Máté, a Termálfürdő Tiszaújváros edzője: – Szerintem ez esetben mellőzni lehet a sablon szöveget, és elsütni azt, hogy a kis csapatot nem nyomja felelősség, hogy nincs veszítenivalónk. Ugyanis van. Jól kezdtük a bajnokságot, a 7. fordulóig jó eredményeink voltak, utána jött három vereség egymás után, majd hatalmas munkát beletéve a hétköznapokba, visszahoztuk magunkat a korábbi szintre, két rangadót is megnyertünk. A Fehérvár ellen számunkra az a tét, hogy visszaesünk-e, mert ha nem nézne ki jól ez a meccs támadásban és védekezésben sem, akkor vesztesnek számítunk. Persze, az eredményt tekintve ettől függetlenül is lehetünk azok, de ne felejtsük el, hogy Magyarország két legjobb csapata közül az egyik ellen játszunk, akiket csak nagyon kevesen tudnak megszorongatni, és elvileg nagy különbségnek kellene mutatkoznia. Kíváncsian várom, hogy mi látszik majd.

A Termálfürdő Tiszaújváros várható kezdőcsapata: Herceg – Bokros, Gelsi, Tóth M., Pap Zs. – Burics, Orosz – Terdik, Hussein, Bene – Csicsek.


Sényő FC (NB III.) – Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) (Sényő)

Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője: – Minden mérkőzést és lehetőséget megragadunk arra, hogy építsük magunkat, ennek megfelelően teljes mellszélességgel arra készülünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Eszünkbe sem jut, hogy az ellenfelünk melyik osztály tagja, az összes mérkőzésünket komolyan vesszük, legyenek ezek bajnoki, kupa- vagy éppen barátságos fellépések. Nálunk nincsenek olyan fogalmak sem, hogy kezdőcsapat és tartalékgárda, ennek jegyében az adott szituációnak megfelelően a legjobb csapatot küldöm majd pályára Sényőn. A cél természetesen a továbbjutás kiharcolása, a kupában is a létező legtovább akarunk haladni. A keretünkből Meskhi, Sajbán Miklós, Eperjesi, Szeles és Nesterov egyaránt sérüléssel bajlódik, így ők nem játszanak.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Vadnai, Pillár, Katanec, Varjas – Bertus, Karnitsky, Sajbán Máté, Molnár G. – Takács T., Nagy D.


FC Dabas (NB III.) – Diósgyőri VTK (NB I.) (Dabas)

Feczkó Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője: – Nem lehet más célunk, mint a továbbjutás kiharcolása, ennek rendeltünk alá mindent az elmúlt napokban. Mivel minden játékosunk nagyon jól és becsületesen dolgozik az edzéseken, ezért most olyan labdarúgók is kezdőként kapnak lehetőséget, akik amióta én irányítom a csapatot, kevesebbet jutottak szóhoz. Nagyon bízom benne, hogy az edzéseken mutatott teljesítményt fogják hozni. Ez a döntés nem azért született, mert egy picit is lebecsülnénk ellenfelünket, ugyanúgy felkészültünk a Dabasból, mint az NB I.-es csapatokból a bajnokik előtt. Tudjuk a gyengéiket, az erősségeiket, ezeket felhasználva szeretnénk nyerni. Nem számítok könnyű mérkőzésre, szerintem hasonlóan nehéz dolgunk lesz, mint a kupa előző körében, az Érd ellen.

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Polgár, Brkovic, Tamás M., Vági – Tóth Barnabás, Szabó B. – Bacsa, Hasani, Zsolnai – Tabakovic.


Credobus Mosonmagyaróvár (NB III.) – Tállya KSE (NB III.) (Mosonmagyaróvár)

Uray Attila, a Tállya KSE edzője: – Mivel ellenfelünket, a Balmazújvárost kizárták, az előző körben nem kellett pályára lépnünk, játék nélkül jutottunk tovább. Az elmúlt évben a hazaiak az NB II.-ben voltak, ahonnan kiestek, és célként a visszajutást határozták meg. Az NB III. Nyugati csoportjában jelenleg a 11. helyen állnak, tehát a vártnál eddig gyengébben teljesítenek, ezért biztos vagyok abban, hogy a Magyar Kupában próbálnak meg sikert, sikereket elérni. Jó nevekből, egykori NB I.-es, rutinos játékosokból áll a Mosonmagyaróvár, tehát egy erős csapat ellen fogunk küzdeni. Hosszú utazás után lépünk pályára, bár lehetőségünk adódott arra, hogy az éjszakát már a helyszínen töltsük. Természetesen tovább szeretnénk jutni, ezúttal azoknak adok lehetőséget, akiknek eddig kevesebb játékperc jutott, remélem, hogy mindenki élni fog a bizalommal.

A Tállya KSE várható kezdőcsapata: Hegedűs – Potyka, Paranai, Bihari, Csicsvári – Minczér, Németh, Bodnár M., Horváth B. – Kelemen, Toldi.


Szeged VSE (megyei I.) – Ózdi Kohász SC (NB III.) (Szeged)

Várhidi Péter, az Ózdi Kohász SC edzője: – Mindenki tudja, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk. Amit lehet, igyekszünk megtenni, aki éppen rendelkezésre áll, az ott lesz a szerdai kupamérkőzésen. Mást ezzel kapcsolatban nem tudok, nem is szeretnék mondani…

Az ózdi klub néhány nappal ezelőtt kiadott egy közleményt, amelyben az szerepel, hogy a felnőttcsapat nem a városban végzi a hétközi edzéseket. Információink szerint az együttes nem is dolgozik együtt, így pedig nehéz bármit is mondani a szakmával kapcsolatban. Az ÓKSC a múlt hét végén ugyan megszerezte a Gyöngyös ellen az első győzelmét, de ezt a három pontot az MLSZ kisvártatva levonta az utánpótláscsapatok kötelező Bozsik-tornától történő távolmaradás miatt. Várhidi Péter ezekről a hírekről nem kívánt nyilatkozni lapunknak.

Az Ózdi KSC várható kezdőcsapata: Lékai – Czingáber, Kozics, Lévai, Zöllei – Gábor, Pfister, Marczis, Gál Sz. – Pataki R., Pataki Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában