Kosárlabda

2019.10.18. 15:00

DVTK kosarasok: ózdi toborzó

Két ózdi általános iskolában is bemutatót, edzést tartottak a diósgyőri kosarasok.

Berecz Csaba

Az ózdi Vasvár úti iskolában csütörtök délelőtt kosárlabdatoborzót tartottak

Az Aluinvent-DVTK felnőtt női kosárlabdacsapatának három játékosa, Medgyessy Dóra, Kiss Angelika és Katona Szidónia – együttesük sűrű programja ellenére – időt szakított tegnap délelőtt arra, hogy Ózdra buszozzon, ahol két általános iskolában bemutatón, és közös edzésen vett részt az oktatási intézmények diákjaival. Az élvonalbeli játékosok több utánpótlás edzővel keltek útra, Ambrus Erzsébet, Madaras Judit, Bakos Eszter és Gál Norbert mellett Bukovszki Mónika technikai vezető is a küldöttséggel tartott, ahová Király Sándor, a DVTK Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia igazgatója is elkísérte őket.

A delegáció elsőként a Vasvár úti Általános Iskola tornacsarnokában vonta be a labdás gyakorlatba a gyerekeket, elsősorban a lányokat, a diósgyőri kosárlabda utánpótlás ózdi edzőjével, Marczinkó Donáttal kiegészülve. Innen a diósgyőri játékosok, és utánpótlás edzők útja egy másik ózdi oktatási intézménybe vezetett, a Bolyky Tamás Általános Iskola tornatermében is a kosárlabda volt fókuszban tegnap délelőtt.

Fontos és jó

– A diósgyőri kosárlabda utánpótlás megyei szintű kiépítése elején fontos, és jó bázist hoztunk létre Ózdon – mondta Király Sándor. – A zavartalan szakmai munka végzéséhez elengedhetetlenül szükséges infrastrukturális feltételeket is megteremtettük, hiszen a Vasvár úti iskola tornacsarnokát két évvel ezelőtt több tízmillió forintért felújítottuk. A tavalyi évadban az edzői stábban bekövetkezett változások miatt nem tudtunk annyi ózdi fiatalt versenyeztetni, mint amennyit szerettünk volna, annak ellenére, hogy működési költségünkben több korosztályos csapat részvételével is számoltunk innen. Az idei évben szeretnénk fejleszteni a sportolói létszámot, többek között erről is tárgyaltunk az intézmény új igazgatójával, ifjabb Hák Sándorral, és ezért is kértük meg, hívtuk el ide az első csapat válogatott játékosait, akiknek ezúton is köszönöm, hogy igent mondtak, és a pihenő délelőttjük ellenére eljöttek Ózdra. Remélem, hogy azon gyerekek közül, akikkel most együtt voltak, fogunk még találkozni későbbiekben a pályán, és lesz közöttük olyan, akinek legalább olyan utat sikerül bejárnia, mint a szintén ózdi, és már az első csapat ajtaján kopogtató, Bacsó Zsófinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!