Aluinvent-DVTK

2019.10.10. 08:30

Az utolsó percben vesztett a DVTK

A győri csapat csak a meccs utolsó percében tudott vezetni, de ez elég volt a győzelemhez.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I. 3. fordulójában rangadót rendeztek Győrben, az Uni Győr MÉLY-ÚT együttese az Aluinvent-DVTK csapatát fogadta szerda este.

A hazaiaknál Raksányi és Varga Zs. sérülés miatt hiányzott, a vendégeknél Walker-Kimbrough pedig azért, mert a mai napon ötödik meccset kell játszania a Washington Mystics együttesével az észak-amerikai női kosárlabda bajnokságban, a WNBA-ben, és csak ezt követően csatlakozhat a diósgyőriekhez.

Jó iramú

A két csapat az első negyedben kiegyensúlyozott, jó iramú játékkal rukkolt elő. Az elején viszonylag sok volt a fault mindkét oldalon, így az első gólokat is büntetőből szerezte Skoric, és ezt követően folyamatosan a Győrnek kellett kapaszkodnia. Eleinte még egyenlítgettek a zöld-fehérek, ám 8-8 után a jól játszó Skoric találata és Morrison két büntetője után először vezetett 2 pontnál többel a piros mezes csapat. Ám a folytatásban jött két hazai tripla, Papp K. és Czank részéről, és újra egált mutatott az eredményjelző (14-14). Innen újra Skoric következett, aki a játékrész hajrájában négy pontot gyűjtött, és ezzel újra 4 egység lett a csapatok között (14-18).

A második játékrész azzal indult, hogy Skoric megszerezte csapata első tripláját, ami után győri időkérés miatt állt a játék (14-21). A 13. percben viszont DVTK pauza következett, amit az váltott ki, hogy Török 37 másodpercen belül két hármast ért el (23-23). A szünetben sikerült változtatniuk a vendégeknek, védekezésben nem adtak lehetőséget az ellenfélnek a külső dobásokra, támadásban pedig Goree egymás után szerezte a pontokat, rövid idő alatt négy akciót fejezett be eredményesen a hazai palánk alatt, és mivel a 18. percben dobás közben még szabálytalankodtak is vele, büntetőből növelte 10 pont fölé a két csapat közötti különbséget (25-36). A negyed végén még Skoric és Hruscaková volt eredményes, de maradt a közte tizenegy (27-38).

Fordulás után

A térfélcserét követően Ygueravide hármasa és Papp K. duplája, majd vendég időkérés következett. A letámadást alkalmazó hazai gárda megzavarta a piros-fehéreket, Ygueravide vezérletével egyre jobban megközelítették a DVTK-t a hazaiak, és Hruscaková góljával már csak 1 pont volt a csapatok között (41-42). Emiatt Cziczás edző időt kért a 26. percben. A folytatásban, az idegeskedés közepette a Diósgyőr volt eredményesebb, ám 41-46-nál Dombai bevágta a Győr nyolcadik hárompontosát. A játékrész végén Kányási megszerezte első pontjait, de Devaughnnak volt válasza erre (46-50).

A záró negyed elején a játékvezetők előbb azt észlelték, hogy Skoric büntetődobás közben rálépett a vonalra, majd sokadjára tévedtek a DVTK kárára, amikor Medgyessynél láttak faultot. A vendég irányító nem sokkal később egy leindulás után első pontjait jegyezte (49-53), majd Hruscaková két találata után újra egyenlő lett az állás. Aztán megint Goree jött, aki előbb egy ziccert értékesített, majd egy középtávolival villantott (53-58). Ekkor, 5 perccel a vége előtt a Győr kért időt. Ez egy picit segített rajtuk, de a remekül játszó Skoric és Goree mellett Morrison sem akart lemaradni (56-62), és utóbbi kosaras 38:06-nál szerzett középtávolija után a hazai csapat kért szünetet. Aztán Ygueravide hármasa és büntetői értek célba, majd Devaughn triplája, szerencsével. Ezzel a meccsen először vezetett a hazai gárda (63-62), az utolsó percben. Goree még fordított, de Papp K. is klasszis dobást mutatott be, és ez tulajdonképpen eldöntötte a meccset (67-64).

Jegyzőkönyv: Uni Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent-DVTK 67-64 (14-18, 13-20, 19-12, 21-14)

Győr, 200 néző. V.: Kapitány, Tóth C., Hervay.

Uni Győr MÉLY-ÚT: YGUERAVIDE (24/12), Dombai (6/3), Török (6/6), Hruscaková (10), Devaughn (8). Csere: Csank (3/3), Dúl (-), Barnai (-), Mansaré (-), PAPP K. (10/6). Vezetőedző: Milos Pavlovic.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (2), Pusztai (1), SKORIC (22/3), GOREE (23), MORRISON (12). Csere: Kányási (2), Zele (-), Szűcs R. (2), Kiss A. (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Kiállítva: Pusztai a 40. percben.

Milos Pavlovic: – Örülök, hogy végig hittünk a győzelemben, és ezt sikerült is elérni.

Cziczás László: – Egy-két szerencsés hazai tripla döntően befolyásolta a meccs kimenetelét, és e mellett, sajnos, több játékosunk sem hozta azt, amit tud.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!