Aluinvent-DVTK

2019.10.09. 11:00

Az első bajnoki rangadó előtt áll a DVTK

Szerdán, vagyis a meccs napján kelnek útra a diósgyőri kosarasok a győri rangadóra.

Berecz Csaba

Jó esélyük van a győzelemre

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I 3. fordulójában szerda 19.45-tól Uni Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek Győrben. A bajnokságban eddig hibátlan diósgyőri gárdának ez lesz az első igazán komoly erőpróbája hazai porondon, de ettől függetlenül csak a meccs napján kelnek útra, a késői kezdés miatt nem akarnak egész nap várakozni. A piros-fehérek tegnap két edzésen vettek részt, a mai utazás és ebéd után pedig csendes pihenőt tartanak egy szálláshelyen.

– Ha elindulunk kedd délután, akkor eggyel kevesebb edzésünk lett volna, és egész nap lötyöghettünk volna Győrben, úgyhogy másképp állítottunk össze a programot – mondta Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki arra felvetésre, hogy igazi rangadó előtt állnak, így folytatta: – Nagyon komoly rangadónak ígérkezik ez a meccs, majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle. A szakemberek által a második legjobb csapatnak van kikiáltva a Győr – a Sopron után –, de mivel a múlt hét végén kaptak egy kijózanító pofont Zalaegerszegen, a vereség miatt nekik élet halál lesz ez a meccs. Van amikor ez jól sül el az ilyen helyzet, és van amikor görcsössé tesz. Mi szeretnénk kihasználni, hogy ilyen abszolút győzelmi kényszerben vannak, és az előző évad alapszakaszához hasonlóan, Győrből győzelemmel akarunk hazatérni.

A keretről

Kérdés, hogy kikre számíthat ennek során a diósgyőri szakvezető. Ugyanis az irányító Medgyessy csak néhány percet játszott az ELTE-BEAC ellen 46 ponttal megnyert meccsen, kisebb sérülése miatt, de Morrison és Zele is betegen vállalta a játékot szombaton.

– Úgy tűnik Medgyessy rendbe jön szerda estére, Morrison állapota is javul, viszont Zele kihagyott edzést, mert vizsgálatra kellett mennie – mondta Cziczás László, aki arra a felvetésre, hogy a fiatalok legutóbb jó teljesítményt nyújtottak, így reagált: – Megmutatták, hogy tudnak jó dolgokat csinálni, de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy egy gyengébb ellenféllel szemben. Az ügyes megoldásaiknak örültem, ilyen meccseken kell olyan dolgokat produkálni, hogy amikor erős csapattal játszunk, bátran lehessen nekik lehetőséget adni. Mivel fiatalokról van szó, nem mindig egyenletes a teljesítmény, de Kányási két hónap kihagyás után tért vissza, és ahhoz képest nem volt rossz, Szűcs R.-nek is voltak biztató megoldásai, Kiss A. pedig jó ívű fejlődési szakaszban van.

Fő- és mellékszereplők

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mivel érheti el a célját, a győzelmet a DVTK.

– A Győrnek van két kulcsjátékosa, a szlovák Hruscakova, és a spanyol Ygueravide, akik majdnem a felét elhasználják a csapat labdáinak, vagyis sok dobást elvállalnak – mondta a diósgyőri szakvezető, majd agy folytatta: – És persze vannak társaik, akikben benne van a pont, csak kevesebb lehetőségük adódott eddig. Nagyon észnél kell lennünk, és nem csak a fő emberekre, hanem a mellékszereplőkre is kell figyelni, elsősorban arra, hogy ne lépjenek előre. Ha ez nem történik meg, akkor jó esélyünk van arra, hogy jó meccset játsszunk, és, hogy legyenek győzelmi esélyeink.

A női NB I. állása

1. Sopron Basket 2 2 – 171-108 4

2. Aluinvent-DVTK 2 2 – 184-121 4

3. AKSC Szekszárd 2 2 – 164-121 4

4. TFSE-MTK 2 1 1 160-167 3

5. Zalaegerszegi TE NKK 2 1 1 142-160 3

6. VBW CEKK Cegléd 2 1 1 137-143 3

7. Uni Győr MÉLY-ÚT 2 1 1 176-177 3

8. PEAC-Pécs 2 1 1 168-142 3

9. Vasas Akadémia 2 – 2 156-180 2

10. ELTE BEAC Újbuda 2 – 2 103-185 2

11. NKE-FCSM Csata 1 – – 63-81 1

12. PINKK-Pécsi 424 1 – 1 53-92 1

A 2. fordulóból elhalasztott PINKK-Pécsi 424 – NKE-FCSM Csata meccset november 6-án játsszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában