Megyei I

2019.10.29. 18:30

A kapu előtt remeg a lábuk

Nem megy a játék az Encs VSC megyei I. osztályú labdarúgócsapatának.

Kolodzey Tamás

Az encsiek (kék mezben) abban bíznak, hogy az új edzőjükkel magukra találnak

Fotó: Bujdos Tibor

Az abaújiak tizenkét forduló után 10 ponttal vonal alattiak: három győzelmük mellett nyolc vereséget szedtek össze, és a 14–30-as gólkülönbségükre sem lehetnek büszkék.

Nincs erejük

– Mivel az elődöm, Kocsis Nándor lemondott, két hete, ifiedzőként vettem át a nagyok szakmai munkájának irányítását – közölte Varga Ferenc, majd hozzátette: – Megbízottként hamarosan lejár a mandátumom, a gárda új trénert kap. Tudomásom szerint a rajt előtt a biztos bennmaradás kiharcolásán túl az első tíz közé jutást tűzték ki az elöljáróink, és ha a táblázatra pillantok, akkor azt látom, hogy köztünk és az ötödik helyen tanyázó MVSC-Miskolc között csak 9 pont a különbség. Végzetes módon tehát még nem szakadtunk le, szívós munkával egy-két hét, vagy hónap alatt feljebb kapaszkodhatunk majd.

A megbízott tréner ezután a szakmai kérdéseket boncolgatta:

– Úgy látom, hogy a játékkal nincs baj, de a helyzetkihasználásunkat gyatrának kell neveznem. Eddig sem sem itthon, sem idegenben nem fociztak le minket a pályáról, de átok ül rajtunk. Kidolgozzuk ugyan az akcióinkat, eljutunk a kapuig, a döntő pillanatokban azonban nem koncentrálunk megfelelően, vagy rossz döntéseket hozunk. Ennek okai között megemlíthetem az aluledzettséget: nincs kondíciónk, nem tudunk futni. Vagyis nem a képességünk hiányos, játéktudásban felvesszük a versenyt a mezőny bármelyik tagjával, a foci alapja viszont az erőnlét, itt pedig „véres” az EVSC nyaka. Megemlítem még az akarati tényezőket, amikor hátrányba kerülünk, akkor gyorsan megadjuk magunkat, ezen a téren is a helyükre kell tennünk a fiúkat.

Igazolni akarnak

Encsen hetente két edzést tartanak, a keddi és a pénteki napokon gyakorolnak. Keretük jelentős részét a helyi fiatalok alkotják, ők terhelhetők és fejlődőképesek, így a klubnál senki nem aggódik a jövő miatt.

– Az előttünk álló hét végén a Mádot fogadjuk, majd Bánhorvátiba megyünk – folytatta Varga Ferenc. – Mindkét társaság a nagy sűrűben tanyázik és mindkettő bárkit megverhet, ugyanakkor szintén bárhol és bármikor kikaphat. Hazai környezetben természetesen a győzelem kiharcolása a célunk, ha ez teljesül, nyomban elmozdulhatunk arról a helyről, amelyet szeretnénk minél előbb magunk mögött hagyni. A házunk táján szóba került már az erősítés, igazolni most is lehet, de ehhez pénz kell, aztán ilyenkor, a pontvadászat közben a mi szintünkön is nehéz ütőképes futballistát szerezni. Abban bízom, hogy az új szakosztályvezetésünk és a mesterünk irányításával hamarosan rálépünk a sikerekhez vezető útra.


Új szakemberekkel

Az Encs Városi Sport Club teljes megújulás előtt áll. Az egyesületnek új elnöke és elnöksége lesz, továbbá a labdarúgó szakosztály vezetésébe szintén új szakemberek kerülnek. A foci „gazdájává” szinte bizonyosan Paul Józsefet, a képviselő testület tagját, a helyi futballélet egyik főtámogatóját nevezik ki, a felnőtt gárdát pedig a napokban az az Orlóczki Tibor veszi át, aki edzőként évtizedekkel ezelőtt már letette a névjegyét az abaúji városban. Arra a kérdésre, hogy mi kell a „feltámadásukhoz”, Paul József így válaszolt: „A helyére kell tenni a szakmai munkát, a játékosoknak tréningekre kell járniuk és persze igazolnunk kell néhány labdarúgót. Bízunk a most megválasztott polgármester, továbbá a képviselőtestület hathatós támogatásában, és persze abban, hogy akik Encsen tehetik, a műfaj mellé állnak majd.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!