Mecsek Rallye

2019.10.09. 15:15

53. Mecsek Rallye – Az izgalmas hajrá következik

A hétvégi Mecsek Rallye-n már nem hibázhatnak, akik szeretnék jó helyen zárni a magyar bajnokságot.

Marosréti Ervin

A magyar bajnokság utolsó előtti felvonása következik. Az előttünk álló hétvégén a legendás 53. Mecsek Rallye-ra gyűlik össze a mezőny, ahol a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is aszfaltos burkolaton csatáznak egymással a benevezett párosok. A három bajnokságban összesen 140 egység indulása várható, a pályák szélén pedig vélhetően ismét rengetegen szurkolnak majd a magyar bajnokság legjobbjainak.

Az élen Vincze Ferenc és Bacigál Igor megugrott. Könnyen elképzelhető, hogy Pécsett bajnokavatás lesz. Az abszolút második helyért viszont kőkemény küzdelem várható a Mecsekben, és majd a novemberi, szezonzáró Nyíregyháza Rallye-n is.

Egy éve nyertek

- Tavaly sikerült megnyernünk a pécsi versenyt, most is hasonló tervekkel utaztunk a Mecsekbe. Ez viszont még kevés lenne ahhoz, hogy a záró hétvégére is életben tartsuk a bajnoki címre vonatkozó reményeinket – latolgatta az esélyeseket Hadik András, bajnoki és pécsi címvédő. – Reálisan nézve Vincze Ferencék az esélyesek, de természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megnehezítsük a dolgukat. Másfél hónap után ülünk ismét autóba, kicsit ki voltunk már éhezve, várom a pécsi rajtot, hiszen ezeken a pályákon mindig nagy küzdelmet szoktunk vívni.

Az 53. Mecsek Rallye csütörtökön délután a hagyományos belvárosi prológgal kezdődik, pénteken és szombaton pedig a mért szakaszokat bonyolítják le. Az első és a második versenynapon is három helyszínen hat-hat gyorsasági vár az ORB egységeire. A verseny össztávja pontosan ötszáz kilométer, amelyből a gyorsaságik 140 kilométert tesznek ki.

A helyes úton

- Ezúttal az orfűi, legendás szakasz nem szerepel a menüben. Sokat mentünk ezen a gyorson az elmúlt években, most egy kicsit pihenteti a szervező – folytatta Hadik András. – Ettől függetlenül jó pályákon zajlik majd az aszfaltos futam. Legutóbb Ózdon már visszataláltunk a helyes útra, legalábbis az abszolút második helyezés erről tanúskodott. Bízom benne, hogy a hosszabb szünet ellenére folytatni tudjuk a jó szereplésünket, hiszen a dobogós helyezések még kiadóak. Velenczei Ádámmal, Balogh Jánossal és Turán Frigyessel csatázunk majd a minél jobb pozícióért. Bízom benne, hogy a tavalyi bajnoki cím után, idén ismét jól sikerül a hajránk. Ehhez Pécsett is jól kell szerepelnünk.


Az Országos Rallye Bajnokság állása:

1. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 151 pont

2. Velenczei Ádám, Zsíros Gábor (Citroen C3 R5) 88

3. Hadik András, Kertész Krisztián/Deák Attila (Ford Fiesta R5) 87

4. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) 78

5. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) 74

6. Német László, Szabó István (Skoda Fabia R5) 45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!