Jegesmedvék

2019.09.18. 17:30

Vandane ágyúgolyói bezúgtak

Kedd este megverte a listavezetőt a DVTK Jegesmedvék Tipsport ligás hokicsapata.

Kolodzey Tamás

A meccsen a Jegesmedvék (fehérben) voltak a kedvezőbbek

Fotó: Ádám János

A jégkorong Tipsport Liga 3. fordulója keretében az újonc nagymihályiak látogattak a népkerti jégcsarnokba. A Macik trénere harmadszorra is Rajnának adott bizalmat a kapuban Adorjánnal szemben.

A kék vonal közeléből

Két hazai kitörési kísérlettel, majd Galanisz közeli és Szirányi távoli bombájával indult a meccs. Az 5. percben Vandane ismét bizonyította, hogy a kék vonal közeléből bármikor képes bevenni a hálót, lövését a tumultusban nem is láthatta Trencan (1–0). A 8. percben a támadó harmadban szereztek korongot a diósgyőriek, Galanisz leírt egy kanyart, majd négy méterről a jobb oldali kapuvasra zúdított. A 9. percben D. Rodman kapott forintos korongot Dudástól, és fordult a ketrecre, zicceréből azonban les miatt semmi nem lett.

 

A szlovák társulat az első harmad feléig nem teremtett egyetlen gólhelyzetet sem. Sok támadás akadt el a ,,vakvilágba” lőtt korongok miatt. Sokáig elmaradt a miskolciak korábbi találkozóin látott kiállításözön, a sportszerű légkörben zajló küzdelemben még nézeteltérés sem akadt a felek között. A 15. percben először Harrison próbált jobbról, lehetetlen szögből gólt szerezni, aztán Trencan elhagyta a botját, és emiatt kétségbeesetten állt a ketrece előtt. Az első harmad hajrájára kapta össze magát a szlovák gárda, de Toma gáncsolt, két percet kapott, és ez lett a vendégek veszte: a második soros Vandane ugyanis megint a kék vonalról talált be (2–0). Válaszként, a dudaszó előtt Juusela fórból, jobbról, közelről szépített (2–1).

Újra suhintott

A második szakaszt áthúzódó emberelőnyben kezdték a diósgyőriek és rögtön feltűnt, a mínusz létszám ellenére a szlovákok Vandane minden mozdulatát felügyelték. A 25. percben Safaraleyev jobbról, kiszorított helyzetből fonákkal adagolt, Rajna azonban résen volt. Beach szórakozott el egy jónak tűnő akciót, majd állandóan Trencan trapéza előtt táncoltak a Jegesmacik, csak éppen a ketrec maradt érintetlen. A 28. percben a négyen lévő nagymihályiak közül megint Safaraleyev rázta meg magát, nagyon megnyomta a gázpedált, de Rajna megfékezte. Egy perc múlva megint jött Vandane: pontosabban fogalmazva ember­előnyből suhintott, és ha ezt teszi, nincs ellenszer (3–1). A 33. percben Gilák lendületből vágtatott a kapu felé, bedobott néhány cselt és testcselt, lerázott mindenkit, de végül csak egy emberelőnyt tudott kiharcolni. A DVTK 59 másodpercig kettős emberhátrányba kényszerült, a szlovákok időt értek, hogy erre kidolgozzanak valamilyen taktikát, amellyel nem mentek semmire. Most már alig akadt teljes létszám, valaki mindig csücsült a büntetőpadon.

Színészkedésért

A 43. percben Ventela akarta eljátszani, hogy ő is Vandane, a gyenge kopírozásával Rajnának adott játszi könnyedségű munkát. Biztonsági hokit adott elő az itthoni együttes, melynek tagjai nem kockáztattak, a védekezésre nagyon ügyeltek, támadásban pedig a fóros szituációikban bíztak. Előjöttek az egyénieskedések, a távolról belőtt korongok, a vegyes felvágott pedig nem volt izgalmas. A Dukla messze állt a szépítéstől, míg a meccs­nek az adott színt, hogy a bírák színészkedésért is kiosztottak százhúsz másodperces pihenőt. Teltek a percek, közben minden maradt a régiben, egymás hibáiból éltek a csapatok. Az 59. percben Dudás átadását Részegh beütötte (4–1), és már szólt is a duda.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Dukla Michalovce 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Miskolc, 895 néző. V.: Goga, Fridrich (Bogdan, Ordzovensky).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Dudás (1), D. Rodman, Tousignant, Beach – Gőz, Vandane 3, Beauvillier (1), Vas J. (4), Magosi – Kiss D., Szirányi, Miskolczi, Galanisz, Harrison – Láda B., Farkas M., Ritó, Részegh 1 (1), Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Dukla Michalovce: Trencan – Dalhuisen (1), Mesikammen, Juusela 1, Lalancette, Maslonka (1) – Vorobyev, Ventela, Hvila, Galambos, Hricina – Bdzoch, Kolba, Safaraleyev, Linet, Gilák – Zekucia, Borov, Chalupa, Toma, Hamrácek – Surák (kapus). Vezetőedző: Miroslav Chudy.

Kiállítások: 14 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Galanisz), ill. 16 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Kolba).

Marcel Rodman: Jól kezdtük a mérkőzést, ez fontos volt a legutóbbi vereségünk után. A 30. percig kontrolláltuk a találkozót, aztán hibákat követtünk el, feljöttek a vendégek, de jól ment nekünk az emberelőnyős- és hátrányos játék is, ennek köszönhetően nyertünk.

Miroslav Chudy: A hazaiak jobbak voltak, és ezért kaptunk ki, mert nem tudtuk kihasználni az emberelőnyös helyzeteinket, ráadásul félve hokiztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!