Birkózás

2019.09.19. 12:00

Új néven új otthonba költöznek a diósgyőri birkózók

Hamarosan vége a hét szűk esztendőnek, saját termük lesz a diósgyőri karfiolfülűeknek.

Kolodzey Tamás

Hamarosan birtokba vehetik az új épület felső szintjét a birkózók

Fotó: Kozma István

Eddig a miskolci, 34-es számú Könyves Kálmán Utcai Általános Iskola kisméretű tornatermében húzták meg magukat a DVTK birkózói, akik – már ami a névhasználatukat illeti – hol így, hol úgy szerepeltek.

Nem a név számít

– Jelenleg még önállóak vagyunk, és a Diósgyőri Birkózó Club elnevezésre hallgatunk, a versenyeken azonban eddig a DVTK-Miskolci Sportiskola, röviden DVTK-MVSI-ként szerepeltünk – mondta dr. Szinay Attila szakosztályvezető. – Történetünk úgy „egyszerűsödött”, hogy felvettük a DVTK-Miskolc Birkózó Klub nevet, vagyis DVTK-MBK lettünk. A jövőben is megőrizzük önállóságunkat, a sportolóinkat azonban átigazoljuk a DVTK-ba, arra pedig majd találunk megoldást, hogy miként jelenítjük meg a sportiskolát, mint a hozzánk sok szállal kötődő intézményt. A közvélemény számára ezek aligha jelentenek majd bármilyen problémát, hiszen egyik klubot sem a neve alapján, hanem az eredményessége, vagy éppen eredménytelensége alapján minősítenek.

Mivel a kivitelezők befejezték a munkát, hamarosan felavatják a diósgyőri stadionnal szemközti, Andrássy úton lévő DVTK orvosi centrumot, amelynek emeletén alakították ki a birkózók birodalmát. Szeptember 27-én zenés-táncos esttel köszöntik a közelgő ceremóniát.

– Az eseményt háziünnepségnek is nevezhetem – folytatta dr. Szinay Attila. – A sportolók, a szülök, a hozzátartozók, a vezetők és a meghívottak lehetőséget kapnak arra, hogy megtekintsék az objektumot, majd a fehér asztalnál váltsanak szót a jelenről és a jövőről. Ezt a programot semmiképpen nem szeretnénk belterjessé tenni, ezért szívesen látjuk a DVTK nagy családjának legendás tagjait, akiket örömmel fogadunk vendégként. Addig, amíg az „idegenvezetők” bemutatják az új otthonunkat, elmondom, hogy mi hatszáz négyzetmétert használunk, plusz az öltözőket, a szaunát, az irodákat, továbbá ülésekre, továbbképzésekre, konferenciákra, karácsonyi ünnepségre, vagy akár a Magyar Birkózó Szövetség kihelyezett ülésére birtokba vehetjük az ott lévő, kétszáz személy befogadására alkalmas rendezvénytermet is. Összegezve: a kor követelményeinek mindenben megfelelő elhelyezésünk alapján a tárgyi feltételeinkre várhatóan évtizedekig nem lesz majd panaszunk.

Október elsején

Arra a kérdésre, hogy mikor tartják a hivatalos ünnepséget, amelyen átvágják a nemzeti színű szalagot, dr. Szinay Attila így felelt:

– Október elsején, kedden, valószínűleg kora délután adják át a DVTK Medical nevű házat. A DVTK a házigazda, a klub legfelsőbb szintű irányítói most állítják össze a programot, amelyről azt tudom, hogy mindenki számára szeretnék emlékezetessé tenni a ceremóniát.

Három évig

A diósgyőri birkózók otthona évtizedekig a stadion mellett lévő „aluminiumcsarnok” volt, majd onnan a régi stadion első emeletén kialakított terembe költöztek. A bontást követően, 2016 őszén hagyták el a klubházat, és mentek át a Könyves Kálmán Általános Iskolába, ahol szűk három esztendőt töltöttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!