Öttusa

2019.09.04. 18:30

Az év öttusázóit is megválasztják

Guzi Blankára is lehet szavazni a Nemzetközi Öttusa Szövetség választásán.

Szabó Illés és az akadály

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Budapesten zajló öttusa- és laser run világbajnokság alkalmából a hét végén fővárosunkban tartja 70. kongresszusát a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM). Klaus Schormann, a szervezet elnöke bejelentette: ezen a tanácskozáson nemcsak a jelen, de a jövő is szóba kerül majd. Tokióról is tanácskoznak, de már előretekintenek a 2024-es, Párizsban rendezendő olimpiára is. Főként azt vitatják majd meg, milyen fejlesztési elképzelések szükségesek annak érdekében, hogy az 1912 óta az olimpiai programban szereplő öttusa ott maradhasson a játékok műsorán. Kiemelte: ezért is van nagy jelentősége a mix-váltóknak, mert ez látványossá teszi az öttusát, eladhatóvá a televíziós közvetítések számára is. Az elnök kifejezte: várja a további elképzeléseket, hogyan lehetne még látványosabbá tenni a sportágat, és ebben a magyaroktól is hasznos tanácsokat remél.

Guzira is lehet szavazni

A 63. öttusa- és a 3. laser run világbajnokság alkalmából szombaton látványos gálaestet rendez a Nemzetközi Öttusa Szövetség. Ennek keretében adják át az év felnőtt és junior öttusázóinak díjait is. A jelöltekre – akik között ott van a junior nők kategóriájában Gulyás Michele mellett Guzi Blanka, a miskolci Swimming Pentathlon Club sportolója is – még lehet szavazni a UIPM honlapján. A gálaestre a legtöbb szavazatot kapott 3-3 öttusázót hívják meg minden kategóriában. Az esemény alkalmából Budapestre érkezik II. Albert monacói herceg, a sportág nagy hódolója – aki egyébként öt alkalommal vett részt téli olimpiákon bobcsapat tagjaként –, valamint ifj. Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, a UIPM első alelnöke.

Férfi váltó

A Kardos Bence, Szabó Illés páros a 7., a Bereczki Richárd, Málits István kettős pedig a 15. helyen végzett váltóban a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság második napján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában