Jegesmedvék

2019.09.24. 11:00

A címvédőnél vizsgáznak a Macik

Az aranyérmes és BL-szereplő vár ma a DVTK hokicsapatára.

Kolodzey Tamás

Vas János (jobbról) szerint készen állnak a mai tesztmeccsre

Fotó: Vajda János

Eredetileg október 18-án játszották volna a 13. fordulóra kisorsolt HC ’05 Banská Bystrica–DVTK Jegesmedvék Tipsport ligás találkozót, amelyet azonban a szlovákok Bajnokok Ligája-­kötelezettsége miatt szeptember 24-én, kedden 17 óra 30 percre hoztak előre.

Bravúrra készülnek

– A regnáló bajnok és nemzetközi szereplő otthonában soha nem egyszerű játszani – mondta Marcel Rodman, a Macik vezetőedzője. – Az teljesen biztos, hogy kemény találkozó vár ránk: nagyon fontos lesz, hogy hangsúlyos védekezést nyújtsunk, támadásban pedig minél jobb arányban használjuk ki a kínálkozó lehetőségeinket. Szintén kulcskérdés a fóros és a hátrányos játék, az ebben produkált mérleg is döntő lehet. A nyitrai összecsapásunkból sokat tanultunk, és egészen biztos, hogy a Besztercebányai meccsünkből is sokat fogunk tanulni, erre szükségünk is van, hiszen hosszú a sorozat. Minket motivál, hogy a legjobbnál lépünk fel, tudjuk, hogy a hazaiak az esélyesek, de arra készülünk, hogy bravúros játékkal pontot vagy pontokat hozunk majd haza.

Tesztmeccs lesz

A miskolciak az eddigi öt meccsükből mindhárom hazait megnyerték, a két idegenbelit pedig elveszítették. Ennek jegyében fogalmazta meg gondolatait Vas János, a gárda válogatott támadója, akit sapporói hősként jegyeznek a sportágban:

– Jó kis idegenbeli erőfelmérő lesz ez nekünk. Még a sorozat elején vagyunk, vendégként nem éreztük meg a siker ízét, de ami késik, nem múlik. Egymás között azt beszéltük, hogy el kell kezdenünk menetelni, ennek éppen most, Besztercebányán jön el az ideje. Ahhoz, hogy a találkozó után örülhessünk, mindenkire szükségünk van, vagyis a kapustól kezdve egészen a negyedik sor harmadik csatáráig. Készen állunk a tesztre, hajtós és színvonalas összecsapást várunk, miközben nem foglalkozunk azzal, hogy ki és miként szerepelt a 2018/19-es sorozaton.

A diósgyőriek eddigi öt fellépése – már ami a kapusokat illeti – így oszlott meg: Rajna négy meccs, Adorján egy szereplés. Ebből az következik, hogy előbbi az egyes számú portás, utóbbi pedig a „tartalék”, de Farkas Tamás kapus­edző rögtön ellenvéleményt jelentett be:

– Nálunk nincs egyes és kettes hálóőr, mert mindketten egyesek. Az tény, hogy Mikinek nagyobb tapasztalata van, ezért eddig több lehetőséget kapott, de ugyanerre számíthat Attila is. Mielőtt arról döntünk, hogy melyiküket állítjuk ketrec elé, megnézzük a hetet. Azt, hogy ki és kik következnek, mikor lesz szabadnapunk, majd arról határozunk, hogy kit pihentetünk. Az aktuális döntésünket mindig a meccs előtti napon hozzuk meg, majd az utolsó edzés után közöljük a fiúkkal, hogy melyikük kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!