Mezőkövesd

2019.08.07. 09:00

Tokióig barátkozik a Keleti-tengerrel

Már a második hónapját tölti a felkelő nap országában a mezőkövesdi Érdi Mária.

Kolodzey Tamás

Érdi Mária edzés közben olykor nagyokat borul

Forrás: Magánarchívum

A világbajnokságot követően nem tért haza a vitorlás kiválóság, aki a 2016-os, Rio de Janeiróban rendezett ötkarikás játékokon is indult, és a laser radial hajóosztályban tizennegyedik lett.

Magának főz

A jövőre Tokióban sorra kerülő, XXXII. nyári olimpiára tavaly kvótát szerzett 22 esztendős sportoló szeptember 2-ig tartózkodik a Távol-Keleten.

– Most a tesztverseny, majd a világkupa következik számomra – mondta Enoshimából lapunknak a Mári becenévre hallgató Érdi Mária. – Elég „változatos” életem van: magamnak főzök a tengertől kétszáz méterre lévő apartmanomban, amennyire csak lehet, magyaros étkeket készítek. Reggelente nyújtok, majd bemelegítek, aztán itteni idő szerint úgy 11 és 15 óra között a tengeren vagyok. Délutánonként fizikai tréningeket végzek, esténként pedig az izmaimat tartom karban. Vagyis dolgozom, egyre csak dolgozom, meg tanulok, hiszen a vitorlázó is holtig tanul. – Érdi Máriával egy hónapot töltött Japánban az édesapja, Érdi Gábor, aki hazaérkezése után már Mezőkövesdről emlékezett vissza a túrájára.

Harminc fölött

– Most úgy 33-35 fok van az ázsiai országban, ahol kilencvenszázalékos a páratartalom, és ezt nehéz elviselni. A helyiek mindent hűtenek: a tömegközlekedési eszközök, a boltok és a szállodák is klimatizáltak, ezzel persze vigyázni kell, mert a hőmérséklet ingadozása miatt könnyű megfázni. A lányom szorgalmasan gyakorol, és a családunkban nagyon reméljük, hogy a befektetett munkája 2020-ban meghozza az eredményét. Mári kinti költségeit a sportügyekért is felelős minisztériumon keresztül az országos szakszövetség, valamint a szponzorai állják – mondta Érdi Gábor.

A borsodi versenyzőre itthon még a magyar bajnokság vár, ezt szeptemberben Balatonfüred és Tihany térségében tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!