Mezőkövesd Zsóry FC

2019.08.27. 09:00

Társbérletben állnak az élen

Remekül kezdte a szezont a Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapata.

Molnár István

Cseri Tamás (jobbra) kiváló formában van

Fotó: Vajda János

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban négy forduló zajlott le eddig (nem minden csapat játszott ennyi összecsapást halasztás miatt), a táblázat élén a MOL Fehérvár FC áll 12 ponttal (13–3), míg a második helyet a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája foglalja el, amely szintén ennyi egységet szorgoskodott össze, 7–1-es gólkülönbség mellett. A dél-borsodiak az első fordulóban a Zalaegerszeget verték meg (1–0), aztán a Kaposvárt (2–1), a harmadik körben a Puskás Akadémiát (1–0), míg legutóbb, szombaton Diósgyőrben diadalmaskodtak (3–0).

A tempó diktálására

A sárga-kékek sikereiben minden játékosnak része van, de egy kissé kiemelkedik a többiek közül Cseri Tamás teljesítménye, aki a négy meccsen három gólt ért el: betalált Kaposváron, a felcsútiak, valamint a DVTK ellen is. A középpályást egy interjúra kértük, akitől először azt tudakoltuk, mennyire foglalkoztak az öltözőben a pénteken napvilágra került „kémsztorival”.

– Annyit, hogy mosolyogtunk rajta, de ettől többet nem volt téma – mondta az Észak-Magyarországnak Cseri Tamás. – Inkább magunkra figyeltünk, arra fókuszáltunk, hogy azt a futballt, amit játszani szoktunk, minél jobban előadjuk, illetve arra, hogy az adott lehetőségeinkkel majd jól sáfárkodjunk. A saját erősségeink mellett persze mindig kielemezzük az aktuális ellenfelünket, jelen esetben a DVTK-t, és próbálunk, próbáltunk azokra a pontokra összpontosítani, ahol, amely területeken keresnivalónk lehet. Biztosan kívülről is látszik, hogy mindig törekszünk a tempó diktálására, a labdabirtoklásra, hogy határozott, jó legyen a védekezésünk, amiből gyorsan át tudunk menni támadások vezetésébe.

A játékmesternek felvetettük, hogy a hétvégi mérkőzésen, a 14. percben Prosser óriási helyzetet kihagyott, ha azt értékesíti, minden másképp alakul…

– Ezt így, utólag már nem lehet megmondani – tette hozzá Cseri Tamás. – A futballban nincs feltételes mód, de ha mégis a Diósgyőr vezetett volna, szerintem akkor sem estünk volna kétségbe, bíztunk volna ebben az esetben is abban, hogy fordítani tudunk. Sajnos az első félidőben nem volt vége az akcióinknak, nem volt kimenetük, a szünetben erre hívta fel a figyelmünket Kuttor Attila is.

Kinézte a jobb felsőt

Azt is hozzátettük a beszélgetés során, hogy az első, de különösen a második kövesdi találat után érezhető volt, hogy a Diósgyőr nem tud visszakapaszkodni.

– Belül is valami hasonlót éreztünk, a második találatunkat követően azt gondoltam, itt, ma nem kaphatunk ki, nem forog veszélyben a győzelmünk – nyilatkozta Cseri Tamás. – Nagyon fontos volt az első gólunk, amely nyugalmat adott a csapatnak, addig egy picit görcsösek voltunk. A harmadik találat az én nevemhez fűződik, amelynek természetesen örültem. Kinéztem magamnak a jobb felső sarkot, szerencsére jól eltaláltam a labdát, elment a sorfal felett, Danilovic pedig egy kicsivel később indult rá, vélhetően azért, mert nem észlelte hamarabb.

A kiváló helyezésről, a végcélról az alábbiakat fogalmazta meg a kövesdiek futballistája.

– A szezon indulása előtt nem hangzott el konkrét helyezésbeli elvárás a szakvezetés részéről, csak az, hogy szerepeljünk minél jobban – árulta el Cseri Tamás. – A helyezés, hogy hányadik a csapat, igazából sosem téma, arra figyelünk, hogy a soron következő meccset a lehető legjobban, jó eredménnyel vívjuk meg. Aztán majd a szezon végén kiderül, hogy a megszerzett pontok mire lesznek elegendők… Úgy gondolom, az eddigiekben nagy szerepe van a vezetőségnek is, akik posztra igazoltak új játékosokat, olyanokat, akik beleillenek a rendszerbe, és akiket Kuttor Attila zökkenőmentesen beépített.

Se hátra, se előre

Cseri Tamásnak felvetettük még az Európa-liga-indulás lehetőségét, valamint megkérdeztük az egyéni ambícióiról is.

– Az elsőről már korábban is elmondtam, hogy miért ne lehetne egy olyan szezon, amelynek a meglepetéscsapata a Mezőkövesd. – kérdezett vissza az 1988-as születésű futballista. – Tényleg nem nézünk se hátra, se előre, az adott pillanat, az adott hét a fontos, úgy kell dolgozni, mint eddig. Azt nem tagadom, a klubnál mindenki örül ennek a jó rajtnak, de azért van még huszonkilenc forduló, és bármi, hullámvölgy is közbejöhet. A cél, hogy minél kevesebb pontot veszítsünk. A bajnokságból a Ferencváros és a Fehérvár kiemelkedik, a legerősebb keretük nekik van, de a másik tíz csapat közül bárki megverhet bárkit, illetve a két legjobbat is meg lehet lepni.

Cseri Tamás 66 eddigi NB I.-es mérkőzésén 11 gólt szerzett.

– A saját célom az, hogy lehetőleg minél tovább játsszak az NB I.-ben, ezért jó lenne, ha elkerülnének a sérülések – közölte. – Boldog lennék, ha a formám sokáig kitartana, de az élet kiszámíthatatlan. 29 évesen lettem NB I.-es játékos, amikor már lemondtam róla, köszönöm a kövesdieknek a bizalmat. Válogatottság? Nem én vagyok a jövő embere, az biztos, hogy az életemben nagy plusz lenne a tagság, de akkor sem leszek szomorú, nem fogok bánkódni, ha ez a pillanat nem jön el. A helyükön kell kezelni a dolgokat…

Cseri-pályafutás

2002–2007: Ferencváros (utánpótlás)

2007–2008: Mosonmagyaróvár

2008–2009: Győri ETO II

2009–2010: Pécsi MFC

2010–2011: BKV Előre

2011–2015: Gyirmót

2015–2017: Kisvárda

2017. július– : Mezőkövesd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!