Mazsorett

2019.08.23. 11:00

Negyvennyolc éremmel tértek haza az Eb-ről

Győrben rendezték meg a 16. IAM mazsorettsport Európa-bajnokságot és a Merry Majorette nemzetközi kupát.

Jól szerepeltek a mazsorettek

Forrás: Magánarchívum

Nyolc országból 74 csapat több mint 1400 versenyzője mutatkozott be a rendezvényen. Az idén megalakulásának 35. évfordulóját ünneplő Miskolci Mazsorett Együttes csoportjai 48 versenyzővel, 12 produkcióval léptek a nemzetközi zsűri elé, és több dobogós helyezéssel tértek haza.Az együttes a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola fenntartásában működik.

Mindhárom korosztályban

– Volt kiért szurkolni a négy nap alatt – mondta Dudás Ágnes csoportvezető. – Minden évben a magyar bajnokságon való szerepléssel lehet kvalifikálni az Európa-bajnokságra. Most először volt arra példa, hogy mindhárom korosztályban – kadett, junior és szenior – is indultunk. Botos csapattal még nem szerepeltünk ilyen jól soha – hangsúlyozta a vezető –, csak zászlóssal.

Győrben botos összetett csapat kategóriában egy menettáncot és egy színpadi táncot kellett bemutatniuk a hatfős zsűri előtt. A tökéletesen végrehajtott produkción kívül a zene, a koreográfia, illetve a kosztüm összhangja is számít a pontozáskor.

– A tanév folyamán általában korosztályonként két edzés van egy héten, egy ba­lettfoglalkozás és egy kétórás bottechnika. A nagyobb versenyek előtt azonban besűrűsödnek az edzések, így volt ez az Eb előtt is. Az egyhetes felkészítés során egész nap ment a gyakorlás, néha egyszerre több helyszínen is. A felkészítés Rózsa Ildikó csoportvezetővel és Mogyorós Zsuzsa balett-tanárral együtt közösen folyik, valamint a szenior csoportból páran már asszisztensként is segítik a csoport munkáját – mondta Dudás Ágnes.

A kitartás, a rengeteg próba és a szorgalmas munka végül meghozta gyümölcsét. Molnár Panka Sára kadett botos szóló kategóriában Európa-bajnok lett, Huszák Zsófia junior botos tradicionális szólóban a 2. helyet szerezte meg, míg csapatban három ezüstérmet egy bronzot, valamint egy 4. helyezést is elértek, illetve további kiemelkedő eredményekkel zárták a versenyt.

– Mind a 48 miskolci versenyző éremmel a nyakában jöhetett haza e rangos eseményről – emelte ki Dudás Ágnes. – Az Európa-bajnokságon bemutatott produkciók szeptemberben megtekinthetők majd Miskolc különböző kulturális rendezvényein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!