Lovassport

2019.08.14. 15:30

Kilenc országból neveztek

Az elmúlt héten nemzetközi díjugratóversenyt rendeztek Miskolcon.

A látványosság és a telt ház jellemezte a versenyt

Az esemény a prémium helyszínek sorába emelte a Diósgyőri vár melletti Lovagi tornák terét. A Castle Classic Grand Prix győztese Horváth Balázs ötszörös magyar bajnok lett. A versenyek három napon keresztül szinte telt ház mellett zajlottak, és a szervezők nagy szakmai sikerként értékelték, hogy az aréna öt év alatt bekerült a hazai és nemzetközi köztudatba.

Hazai, plusz nyolc

– A Grand Prix-n a legjobb hazai lovasok és Európában is jegyzett versenyzők vettek részt – mondta Erdélyi Magdolna versenyigazgató, majd hozzátette: – a külföldieket német, osztrák, szlovén, szlovák, szerb, cseh, román és lengyel sportolók képviselték. A szervezők fontosnak tartották a feltörekvők számára nyújtott szereplési alkalmat, valamint a műfaj megismertetését a régió közönségével, ezért még rajzversenyt is hirdettek. A sorsoláson Gyömbér Klaudia kapott lehetőséget arra, hogy Clinta hátán bevonuljon az arénába és felvezesse a nagydíjon indulókat.


Eredmények

Castle Classic Grand Prix: 1. Horváth Balázs (Chaccera, Airvent Lovas Club) 1 hibapont, ... 16. Szuhai Gyula (Cane Calvin Toltien lován, Gyula Farm Miskolc LSC 13 hibapont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!