DVTK vs. Mezőkövesd

2019.08.24. 11:30

DVTK vs. Mezőkövesd – A kémkedés után kezdőcsapatot adott

A DVTK szakvezetője nem érti, miért kellett megfigyelőt küldeni az edzőcentrumhoz.

Berecz Csaba

Február 2-án 1–1-re végzett a két csapat Diósgyőrött

A labdarúgó NB I. 4. fordulójában szombaton 18.00-tól a diósgyőri stadionban megyei rangadót rendeznek, a Diósgyőri VTK a Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját fogadja. A presztízsmeccs előtti napon a DVTK által tartott sajtótájékoztató egy ideig a szokott mederben folyt, annak ellenére, hogy nem hangzott el, hogy „nehéz mérkőzés lesz”. A piros-fehérek szakvezetője, Fernando Miguel Fernández Escribano elsőként arra a kérdésre válaszolt, hogy adhat-e számára pluszmotivációt az, hogy amióta a DVTK edzőjeként dolgozik, még nem sikerült nyerniük a kövesdiek ellen. A spanyol tréner azt felelte, hogy ez mindig adhat extra motivációt egy edzőnek, majd hozzátette, hogy a Fehérvár elleni meccs előtt arról esett szó, hogy a DVTK-nak jó a mérlege ellenük, mégis kikaptak 5–1-re, aztán arról ejtett szót, hogy a Kövesd ellen idehaza volt már vereségük és döntetlenjük is, most pedig az a céljuk, hogy megszerezzék a győzelemért járó 3 pontot.

Amire felkészültek

A szakvezető ezután arról beszélt, egy vereség után talpra kell állni, a játékosok korábban már megmutatták, hogy van bennük karakter, képesek a változtatásra, és az a jó, hogy egymás után jönnek a mérkőzések, mert van lehetőség a javításra. A folytatásban elhangzott, hogy két vereség után vannak, amire Fernando Miguel Fernández Escribano azt felelte, hogy az Újpest és a Fehérvár elleni meccs teljesen különböző volt, mert utóbbi bajnokin ugyan 10 emberrel kaptak ki, de nem a létszámhátrány miatt, hanem mert gyenge teljesítményt nyújtottak.

Nem sokkal később – kérdésre válaszolva – arról is beszélt a szakvezető, hogy annak ellenére, hogy a múlt héten végig azt sulykolta a játékosaiba, hogy az évad első idegenbeli meccse nagyon fontos, nem jól sikerült a meccs. A vezetőedző szerint annak ellenére, hogy 10 emberrel voltak fent a pályán, nem lett volna szabad ennyi hibát elkövetni, hiszen olyan szituációkból kapták a gólokat, amelyeknek a hárítására felkészültek. Fernando Miguel Fernández Escribano azt mondta, tudták, hogy Juhász hová érkezik a szabadrúgásoknál, hogy a bedobások után mit játszik a Fehérvár, és hogy a harmadik gól is rögzített szituációból született, majd hozzátette, hogy ezek mind a koncentráció hiányát mutatják. A DVTK edzője ezzel kapcsolatban azt is mondta: ha nem százszázalékos a figyelem, akkor a fizikai teljesítmény, az akaraterő kevés ahhoz, hogy sikeresek tudjanak lenni.

Kémtörténet

A mai ellenfélről szólva volt egy kérdés, ami így hangzott: a Kövesd egységes csapat, és mi kellene ahhoz, hogy legyőzzék őket? Az erre adott válaszból egy meglepő történet és egy még nagyobb meglepetés kerekedett ki, ugyanis egy tervezett kezdőcsapat is elhangzott – amióta a spanyol edző itt dolgozik, azóta először történt ilyen.

[eweb-voting id="3760396"]

– A Mezőkövesd az egyik legjobb csapat, a táblázat ezt mutatja, a Fehérvárral együtt maximális pontszámmal állnak az élen. Erős középpályás soruk van, szervezetten, kompaktan védekeznek. Sokfelől hallottam róluk, hogy szerencsével szereztek ennyi pontot, én viszont azt mondom, hogy nem erről van szó, hanem jó teljesítményt nyújtottak – mondta Fernando Miguel Fernández Escribano. – Nagy nevek vannak a keretükben, jó csapatuk van, ezért nem is értem, hogy miért kellett kémet küldeniük a pénteki edzésünkre. Ezt nem vártam tőlük, úgy gondoltam, nincs szükségük ilyen megoldásokra. Nekünk edzőknek jobban kellene tisztelnünk egymás munkáját. A kezdőcsapatot ezért már most elárulom, hogy könnyebb legyen felkészülni ellenünk: Danilovic – Shestakov, Ndzoumou, Karan, Vági – Tóth Barnabás, Márkvárt – Ternován, Korbély, Tajti – Prosser.

A diósgyőri szakvezető azt is hozzátette, hogyha Kuttor Attilának, a kövesdiek vezetőedzőjének szüksége van arra, hogy még többet tudjon a DVTK csapatáról, akkor hozzanak egy számítógéphez csatlakoztatható adathordozót, és töltenek rá információkat.

Mint megtudtuk: a DVTK az edzőcentrumban tréningezett délelőtt, és a kerítés mellett egy gépkocsiban ülő személy volt az, aki a kémtörténet főszerepét játszva feljegyzéseket készített.

Lapunk információi szerint kevés esély van arra, hogy a diósgyőri szakvezető által felsorolt játékosok mindegyike kezdőként fusson ki a pályára. Az biztos, hogy Makrai és Ivánka sérülés, Brkovic pedig eltiltás miatt nem játszhat. Utóbbi helyett a szakvezető szerint a kameruni Ndzoumou kaphat bizalmat, de a hátsó alakzatban Tamás M. vagy Polgár bevetését sem lehet kizárni. Meglehetősen kétséges, hogy Ternován és Korbély egy időben lenne kezdő, ahogy az is, hogy Hasaninak csak a kispadon vagy még ott sem jutna hely. A DVTK edzője a Fehérvár elleni meccset sérülés miatt kihagyó Adukorról is beszélt, azt mondta róla, hogy nem szeretné megkockáztatni, hogy siettetett visszatérésére rásérüljön és emiatt hosszabb kihagyásra kényszerüljön.


Élőben

– Ebben az évadban már láttam élőben a Mezőkövesdet – jelentette ki Fernando Miguel Fernández Escribano. – Szeretem a meccseket élőben megnézni, mert sok olyat lehet látni, amit a tévében nem. Így például azt is, hogy Cserinek az egyik meccsen volt egy kontaktja, ami miatt le kellett cserélni, de a lehívásának okáról az edzője azt mondta, hogy izomsérülés miatt történt. Élőben lehet látni, hogy ki, hová helyezkedik mondjuk egy bedobásnál vagy hogy egy átmenetnél ki, hogyan mozog. Meglátásom szerint a Kövesd hasonló profilú játékosokkal próbálja meg helyettesíteni a távozóit, a kombinációik megvannak középen, tudják, hogyan mozogjanak be oda, hogy létszámfölényük legyen. Elől kulcsszerep jutott Drazic­nak, aki mélységből indulva tudott helyzeteket teremteni, de elszerződése után egyelőre nem láttam olyat, aki a helyébe léphetne.


Kémtörténet: kövesdi oldal

– Megmosolyogtató a diósgyőri vezetőedző kémkedős sztorija, a mai, internetes világban azt hiszem, egy ilyennek semmi értelme sem lenne – mondta Tóth László, a kövesdiek szakmai igazgatója. – Mi a meccs előtti napon azzal foglalkoztunk inkább, hogy a saját csapatunkat erősítsük, és eredménnyel is jártunk, hiszen sikerült szerződtetnünk Takács Tamást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában