Triatlon

2019.08.29. 12:30

Az elit is köszönt nekik a magaslati táborban

Három tiszaújvárosi versenyző is indul a lausanne-i világbajnokságon.

Szűcs István

A Lehmann testvérek

Fotó: Szűcs István

Három tiszaújvárosi sportoló is ott lehet a hétvégén, Svájcban megrendezendő triatlon-világbajnokságon. Putnóczki Dorka, Lehmann Bence, Lehmann Csongor szerdán utazott el Lausanne-ba, ahol pénteken méretik meg magukat az U23-as korosztály versengésében. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzői a világbajnokság előtt közvetlenül három hétig az utóbbi években jól bevált helyszínen, a franciaországi Font Romeu-ban, magaslaton edzőtáboroztak.

Beférhetnek a topba

– Többek mellett a sportág elitjéhez tartozó norvég csapattal készültünk együtt, de ott volt a britek kétszeres olimpiai bajnoka, Alistar Brownlee, valamint a tavalyi Grand Final két dobogósa, a világbajnok Mario Mola és a dobogós francia Vincent Luis is – tudtuk meg Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedzőtől. – Mindannyian respektálták hozzáállásunkat, az általunk elvégzett munkát, rendszeresen odaköszöntek, odaintettek, ami természetesen jólesett sportolóinknak. Intenzitásban és mennyiségben is emeltük az elvégzett munkát, melyet a hétvégi világbajnokságon rajthoz álló Putnóczki Dorka, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, illetve az Európa-kupákon induló Sinkó-Uribe Aurél és Sinkó-Uribe Ábel is jól bírt. Versenyszerű edzéseket is beiktattunk, hogy mind jobban rákészüljünk a svájci erőpróbára. A nagyon kemény kerékpáros pálya, majd az ezt követő futás nem feltétlen kedvez Dorkának és Bencének, de erősek, így a top 15-be várjuk őket. A tavalyi junior világbajnok Csongor kiváló futó, de 20 évesen a 2-3 évvel idősebbek között nem lesz egyszerű dolga. Ha minden összejön, az első hatba is beférhet, a top 10-be mindenképpen.

Az U23-as korosztály képviselői pénteken 1500 méter úszásban, 40 km kerékpározásban és 10 km futásban mérik össze tudásukat.

– A forma mindig a versenyen jön ki, de mindannyian jól érezzük magunkat, semmi nem hátráltatott bennünket, mindent megcsináltunk, amit terveztünk – mondta elutazásuk előtt Lehmann Csongor. – A kerékpározás lesz a sorsdöntő szerintem, hiszen 8 kört kell teljesítenünk, és minden körben lesz egy durva emelkedő. Aki kibírja ezt a hegymenetet, az harcolhat majd az érmekért és a jó helyezésekért. Úgy pontosítanék, az erős úszók, az erős bringások és a szellőlábú futók érhetnek el jó eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!