díjugratás

2019.08.07. 14:30

A hét végén díjugratást kínál a diósgyőri aréna

A közelgő eseményre nyolc ország kilencven lovasát és kétszáz lovát várják.

Látványosságban nem lesz hiány

Forrás: Magánarchívum

Augusztus 9–11. között a Lovagi tornák tere ad otthont a Castle Classic nemzetközi díjugrató lovasversenynek.

Kiváló technikai feltételekkel és műemléki környezettel rendelkezik a tér.

Világszínvonalú

Nagy szakmai sikerként értékelik a szervezők, hogy a Lovagi tornák tere öt év alatt bekerült a nemzetközi lovassport vérkeringésébe. A hét végi viadal neves versenyzőket és különleges vérvonalú lovakat csábít Diósgyőrbe. A világszínvonalú pálya, az egyedi természeti és műemlék környezet európai viszonylatban is az exkluzív helyszínek sorába emeli az arénát. A várható remek hangulathoz hozzájárul majd a Diósgyőri vár – mint turisztikai látványosság – közelsége.

A megmérettetés tetőpontja az augusztus 11-én, vasárnap délután három órakor kezdődő Castle Classic Grand Prix, amelyen a legjobb hazai lovasok és az európai szinten is magasan jegyzett sportolók lesznek jelen. Erdélyi Magdolna versenyigazgató szerint hatalmas az érdeklődés:

– Olyan eredményes lovasok is neveztek már, mint a magyar válogatott Nemzetek Díja-győztes csapatának tagjai: Hugyecz Mariann Chacco Boy nevű lovával, valamint Ifj. Szabó Gábor. A külföldiek közül német, osztrák, szlovén, szlovák, szerb és lengyel élversenyzők szerepelnek a mezőnyben.

Utánozhatatlan

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, hétszeres kettes fogathajtó-világbajnok így nyilatkozott:

– Négy esztendő rövid idő egy verseny életében, ám a környezet, a felújított istállók, a körülmények, a szakmai figyelem és a közönségvonzó kísérőprogramok közkedveltté tették a rendezvényt. A Lovagi tornák tere ugyanis egyszerre rendelkezik a kiváló technikai feltételekkel és az utánozhatatlan műemléki környezettel. Az aréna négy évszakos, speciális homokkal ellátott, alácsövezett pályáját a riói olimpia talajgyártó szakemberei jegyzik.

Novák Irén, az arénát üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy pénteken, szombaton és vasárnap az idei év legnagyobb vidéki viadalának adnak otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!