Muaythai

2019.07.29. 08:30

Világbajnoki ezüstérmet nyert Spéth Norbert

A tavalyi vb-ezüst és Eb-arany után ismét világbajnoki ezüstérmet nyert a DVTK-Vita Gym versenyzője, Spéth Norbert a bangkoki amatőr világbajnokságon (IFMA – International Federation of Muaythai Amateur).

Spéth Norbert

Forrás: DVTK

Bányász Adrián szövetségi kapitány így értékelte a szövetség Facebook-oldalán az eredményt: „A győzelmet nem kell, a vereséget pedig nem szabad megmagyarázni! Rettenetesen büszke vagyok Norbira!”

Spéth Norbert a thai Thanet Nitutornnal csapott össze, a pontozók pedig a hazai versenyzőt látták jobbnak, így Norbi világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Spéth Norbert az orosz Artur Khairullinnal kezdte meg a világbajnokságot. Norbi győzelme egy pillanatra sem volt kétséges, végig irányított, gyönyörű könyök technikákat bemutatva idő előtt le is zárta a mérkőzést, és búcsúztatta az oroszt. a negyeddöntőben a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok magyar harcos roppant színes repertoárt bemutatva, hangsúlyos térdrúgásokkal dolgozva – a maga szemtelen módján – nyerte meg a meccsét egy lengyel versenyzővel szemben. Az elődöntőben Dmitry Varats ellen a tavalyi, cacuni világbajnoki döntő visszavágóján Norbi a megbeszéltek szerint irányított, nyomás alatt tartotta a világbajnokot és egy fantasztikus hangulatú, a várakozásoknak megfelelően izgalmas mérkőzésen búcsúztatta a beloruszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!