Triatlon Nagyhét

2019.07.16. 12:30

Tiszaújvárosban gálázott az utánpótlás

A ranglista legjobb 16 leány- és fiúversenyzője mérte össze tudását.

Szűcs István

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét vasárnapi, MOL-napján a Magyar Utánpótlás Gála indulói (is) felsorakozhattak a városi Dísztó partján felállított pontonra. A gyermek- és serdülő korcsoportos küzdelmekben az országos gyermek- és serdülő ranglista legjobb 16 leány- és fiúversenyzője mérte össze tudását a világkupa pályáján és díszletei között.

Elhalászta

A gyermekkorcsoportos versenyzők 250 métert úsztak, 7,5 kilométert kerékpároztak és 2,4 kilométert futottak. A fiúknál a tiszaújvárosi országos ranglistaversenyt megnyerő Székely Konrád jött ki először a vízből, a középső szám legjobb idejét Bota Bálint tekerte, míg az utolsó számot a versenyt is megnyerő Trungel-Nagy Zalán teljesítette leggyorsabban. A gyermek leányoknál a tiszaújvárosi ranglistaverseny győztese, Mándli Fanni és Pusztai Dóra a középső számban elszökött a többiektől. A futás során azonban a Lengyeltótiban és Baján is első helyen végzett Baier Zsófia „elhalászta” előlük az első helyet.

Fotó: Farkas Zoltán

A serdülők penzuma 500 m úszás, 12,5 km kerékpározás és 3,6 km futás volt. A fiúknál az úszásban is jeleskedő, Baján és Tiszaújvárosban győztes Kovács Gyula és a Lengyeltótiban első Soós Gergő vállalkozott arra, hogy ellógjon az üldözőktől. Sikerrel jártak, így ők meccselhettek az aranyért, mely az ellenállhatatlanul futó Kovács Gyuláé lett. A serdülő lányoknál Baja és Tiszaújváros ranglistagyőztese, Dobi Lili a rajt után nem sokkal az élre állt, és a célig nem is engedte át ezt a pozíciót senkinek.

Tárgyjutalom

Az utánpótlásgála küzdelmeit Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója is figyelemmel kísérte. A kategóriák első nyolc helyezettje értékes tárgyjutalomban részesült, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatóságnak képviseletében Pigniczki Dorottya és Szegedi Attila, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja adott át az eredményhirdetésen.

Eredmények

Gyermekkcs., fiúk: 1. Trungel-Nagy Zalán (DMTK-KVSE Kiskunfélegyháza) 26:48 perc, 2. Székely Konrád (Tuttobici-Bottecchia SE) 26:57, 3. Bota Bálint (Nagyatádi Triatlon SE) 27:04.

Gyermekkcs., leányok: 1. Baier Zsófia (Tempo-Aqua Úszó és Triatlon SE) 28:21, 2. Mándli Fanni (Ferencvárosi TC) 28:38, 3. Pusztai Dóra (Debreceni Sportcentrum) 28:49.

Serdülő kcs., fiúk: 1. Kovács Gyula (Debreceni Sportcentrum) 40:38, 2. Soós Gergő Gyula (Fergeteg Triatlon SE) 40:53, 3. Márkus Noel (Nagyatádi Triatlon SE) 41:35.

Serdülő kcs., leányok: 1. Dobi Lili (Debreceni Sportcentrum) 43:27, 2. Kun Tamara Gréta (Kropkó Triatlon Klub) 45:43, 3. Nádas Nóra Romina (Megathlon SE) 46:06.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában