MKC

2019.07.16. 10:30

Már végleges a csapat kerete

Elkezdte a felkészülést a Mezőkövesdi KC NB I.-es férfi-kézilabdacsapata.

Kolodzey Tamás

Megbeszéléssel kezdődött a felkészülés

Fotó: Tóth Balázs

Rendhagyó volt a Mezőkövesdi KC NB I.-es férfi kézilabdázóinak első nyári munkanapja. A klub vezetői és a csapat tagjai ugyanis nem a városi sportcsarnokban találkoztak, hanem a Zsóry fürdő tőszomszédságában lévő Balneo Hotel egyik tanácstermében megbeszéléssel indították az alapozást.

Az elnök meglepődött

Először Pap Tamás, az egyesület elnöke ezeket mondta:

– Teljesen meglepődtem, hogy ilyen komoly megnyitót szerveztek a kollégáim. Bevallom, korábban is így kellett volna cselekednünk. Köszöntöm a régieket és az új fiúkat, akik most csatlakoztak a családunkhoz. Örömteli az a kezdeményezés, melynek jegyében a saját nevelésű fiatalok beépítésére is vállalkozik a szakvezetés, remélem, hogy mindenki beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ami a 2019/20-as szezont illeti: az a kérésem, kérésünk, hogy ne az utolsó meccsen dőljön el a sorsunk. Mert, mint ismeretes, legutóbb így történt, ezért május végéig idegeskedtünk. Persze ezt egyszerű mondani, meg azt is, hogy az előttünk lévő évadban minél előbb találjuk meg a minket megillető helyet. Elnökségünk igyekszik a lehető legjobb feltételeket biztosítani a csapat számára a zavartalan munkavégzéshez.

Apropó, munka! Tóbiás Szabolcs operatív igazgatót erről kérdezni sem kellett, magától sorolta:

– Három hétig napi három edzés szerepel a programunkban. Reggel futás a sportcsarnok mellett, majd a reggelit követően következik a konditermi erősítés, este pedig labdás foglalkozás következik a városi sportcsarnokban.

Az szinte példátlan az MKC történetében, hogy a csapat kerete végleges, már nem várnak senkit, és összeállt a felkészülési találkozóik menetrendje is, így mindenki tudja, hogy mihez tartsa magát.

Még hosszú évekig

Buday Dániel vezetőedző arcán egy ráncot sem láttunk.

– Jól sikerült a családi nyaralásom – mosolygott a tréner, majd arra a kérdésre, hogy miért csak pár napos késéssel írta alá az új szerződését, így felelt: – a legfontosabb feladatom a játékosmozgások kezelése volt. Magam miatt nem aggódtam, pillanatok alatt egymás tenyerébe csaptunk, a soron következő szezon kontraktusa valójában csupán formalitás volt. Igyekeztünk együtt tartani a keretet, a játékosok többségében fiatalok és magyarok, őket egészítik ki a légiósok. Jó munkát végezhetünk, erre a társaságra még hosszú évekig támaszkodhatunk. A magunk mögött hagyott pontvadászat során meglehetősen kevesen voltunk, most a már bővebb felnőtt-társaságot egészíti ki a három-négy saját nevelésű fiatalunk, feléjük a játékpercekben is igyekszünk majd kifejezni velük kapcsolatos komoly szándékunkat. Az kétségtelen, hogy a húszas keret lenne a legideálisabb, de az igényeinket a klub lehetőségeihez igazítjuk. A rendelkezésünkre álló „elegyből” kell jó csapatot gyúrnunk, ez a szakmai stáb legnagyobb feladata az elkövetkezendő hetekre.

A piros-fehérek három fronton lesznek érdekeltek: a bajnokság mellett a magyar és a ligakupában is minél tovább akarnak eljutni.

Az első foglalkozáson részt vettek:

Kapusok: Pásztor Imre, Milos Mojsilov, Pelyhe Patrik.

Mezőnyjátékosok: Dávid Máté, Halilbegovic Faruk, Horváth László, Jancsó Nándor, Kovács Bence, Pedro Martins, Menyhárt Máté, Tomislav Radnic, Sárosi Balázs, Stanko Stankovic, Szöllősi Olivér, Varjú Martin, Zelei Botond.


Edzőmérkőzések

Július 26., 18.00: HE-DO B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC

Augusztus 2., Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 17.30: Mezőkövesdi KC–Balatonfüredi KSE

Augusztus 3., Füzesabony, sportcsarnok, 10.30: Mezőkövesdi KC–Balatonfüredi KSE

Augusztus 9., 17.30: Mezőkövesdi KC – Eger Eszterházy SZSE

Augusztus 13., 18.00: Mezőkövesdi KC – HE-DO B.Braun Gyöngyös

Augusztus 17–18., Vágsellye (Szlovákia): a HKM Sala tornája

Augusztus 21. (kezdési időpont később): Váci KSE–Mezőkövesdi KC

Augusztus 23., 17.00: Mezőkövesdi KC–Ferencvárosi TC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!