vitorlázás

2019.07.02. 15:00

Hejőkeresztúrban két futamra futotta

A versenyt kétnaposra tervezték, de csak egy lett belőle.

Kolodzey Tamás

A szélviszonyok miatt csak vasárnap tartottak futamokat

Fotó: Vajda János

Az elmúlt hét végén a Hejőkeresztúr határában lévő tavon rendezték az Expert-fps Kupát, amely Kelet-Magyarország legnagyobb vitorlás eseménye volt. A szombat–vasárnapi viadalra a finn hajóosztályban tizenketten neveztek, a kalózra pedig húsz egység tette fel a kezét.

Érdiék kitüntetése

Versenyzők jöttek többek között Agárdról és Orfűről, a Balatonról és a Fertő-tóról, de természetesen képviseltették magukat a miskolci és a megyeszékhelyhez kötődő sportolók is.

 

– Szombaton sajnos szélcsend volt, így nem tarthattunk futamokat, vasárnap azonban kettőt is sikerült összehoznunk – mondta dr. Hajdú László, a névadó cég tulajdonosa, a kupa főszervezője. – A célunkat így is elértük, hiszen a rekkenő hőség ellenére a két napon több százan kíváncsiskodtak, és ettől jobb propagandát el sem tudunk képzelni a műfaj számára.

Vasárnap délután Kelet-Magyarország Vitorlázásáért Életműdíjjal tüntették ki a Mezőkövesden élő Érdi házaspárt, Gabriellát és Gábort, Érdi Mária szüleit. A mindössze huszonegy esztendős vitorlázó ott volt a 2016-os, Rio de Janeiróban tartott olimpián, és a magyar nők közül tavaly elsőként harcolta ki a 2020-as, tokiói ötkarikás viadalon való szereplés jogát.

Eredmények

Kalóz: 1. Fluck Benedek, Székely-Gyökössy Szabolcs (Vízügy SC, Budapest), 2. Pávics László, Tombor Bálint (Kereked Vitorlás Klub, EGIS, Csopak), 3. Mohos Gábor, Molnár Veronika (Balatonfűzői Vitorlás Klub).

Finn: 1. Székely Antal (Orfűi Vitorlás Egyesület), 2. Demeczky Mihály Zoltán (Alba Regia SC, Agárd), 3. Mészáros Zsolt (Alba Regia SC, Agárd).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!