Atlétika EB

2019.07.18. 09:30

Bacsa Fanni Svédországban

Pénteken fut a miskolci atléta a svédországi korosztályos kontinensviadalon.

Molnár István

Bacsa Fanni

Forrás: ÉM

Csütörtöktől vasárnapig a svédországi Borasban rendezik meg az U20-as atlétika Európa-bajnokságot, a kontinensviadalon 48 ország 1114 atlétája lép pályára (588 férfi, 526 nő). Az eseményen 34 magyar atléta vesz részt. A borsodi színeket Bacsa Fanni, a Miskolci Sportiskola versenyzője képviseli, aki két számban startol el: 100 méter gáton, valamint a 4×100 méteres női váltó tagjaként Furulyás Lilivel (Pegazus SME), Takács Boglárkával (ARAK), valamint Nagy Pálmával (Zalaszám-ZAC).

A tíz már szép lenne

– Úgy volt előzetesen, hogy 100 méter gáton már csütörtökön futnia kell az előfutamban, de a kisebb létszám miatt a szervezők kivettek egy kört, így csak pénteken fut először Fanni – mondta Tigyi József edző. – 13,83-as idővel utazott ki Svédországba, ez az egyéni csúcsa, ezzel a második felében van a mezőnynek. Emiatt nem biztos, hogy reális lenne kijelenteni, hogy döntős lesz, de gátfutásban sosem lehet tudni, bármi megeshet. Képes jobbra, jól edzett itthon, jó formában volt, fizikailag tökéletes állapotban van. Nem ezen múlik majd, hogy mi sikerül, hanem azon, hogy mennyire tud az adott pillanatban maximálisan koncentrálni. Váltóban a harmadik ember lesz, ott a mezőny nagyon erős, úgy gondolom, egy bátor futással a tízbe kerülés már egy szép eredmény lenne a részükről.

A magyar csapat

Férfiak: Varga Lőrinc (AC Bonyhád), Palkovits István (KARC), Kalácska Áron (Bercsényi DSE), Csókás Nikolasz (ARAK), Huller Dániel (Dunakeszi VSE), Kovács Balázs (BHSE), Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont), Tóth Norbert (Hunyadi DSE), Varga Máté (Hunyadi DSE), Pázmándi Dominik (Szolnoki MÁV SE), Salamon András (TSC), Fekete István (KARC), Kovács László (Ikarus BSE), Tóth Balázs (Nyíregyházi SC), Péringer Márk (VEDAC), Cserháti Simon (VEDAC), Doma Benedek (Dobó SE), Varga Donát (Dobó SE).

Nők: Furulyás Lili (Pegazus SME), Takács Boglárka (ARAK), Répássy Hanna (Bercsényi DSE), Bacsa Fanni (Miskolci Sportiskola), Mátó Sára (ARAK), Molnár Janka (BMTE), Csörgő Dóra (Hunyadi DSE), Nagy Pálma (Zalaszám-ZAC), Kőszegi Mira (BMTE), Simon Virág (Bercsényi DSE), Tóth Fruzsina (Vasas SC), 4x100 m: Endrész Klaudia (ARAK), Áts Viktória (TSC), Brandl Lilla (ARAK), Németh Zsanett (Dobó SE), Szabó Eszter (UTE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában