Triatlon

2019.07.12. 09:00

Az első felnőtt világkupája

Gyors, kemény versenyre számít, és a döntőbe vágyik a tiszaújvárosi Putnóczki Dorka.

Szűcs István

Putnóczki Dorka nagyon várja a versenyt

Forrás: A sportoló fotója

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét fénypontját jelentő 23. ITU Triatlon Világkupa női mezőnyében ott lesz a felnőttek között most debütáló Putnócz­ki Dorka, a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub junior Európa-bajnok sportolója is, aki gyors és kemény versenyre számít. Több magyar társával együtt a szombati sikerrel megvívott előfutam után szeretne részese lenni a vasárnapi finálénak is.

„Az biztos, hogy szombaton és vasárnap is gyors és kemény verseny lesz.” Putnóczki Dorka

A 68 női indulót két előfutamba sorolták. Putnóczki Dorka a 2. futamban kapott helyet, így szombaton 15:07 perckor kezdheti meg a többiekkel a 750 méteres úszást a város közepén található dísztóban. A partot érést követően 20 km kerékpározás vár a résztvevőkre, hogy befejezésként 5 km-t futva eldöntsék, ki lehet ott a harminc sportolót számláló vasárnapi fináléban.

Nem lesz könnyű

A kiváló úszóként jegyzett Putnóczki Dorkának igazán nem lesz könnyű dolga, hiszen közvetlen vetélytársai között ott lesz négy ausztrál versenyző is, élükön a 2015-ös tiszaújvárosi világkupagyőztes Felicity Sheedy-Ryannel, a két német hölgy is komoly erőt képvisel, csakúgy mint a jelenleg a világkupán legelőkelőbben jegyzett válogatottunk, Bragmayer Zsanett és riói olimpikonunk, Kovács Zsófia.

Az 1. futamban is három magyarért izgulhatunk, ott Balogh Barbara, Fuchs Renáta és Sebők Klaudia igyekszik kiharcolni a továbbjutást. A két futamban az első 13 hely ér biztos finálét, míg a fennmaradó helyeket a négy legjobb idő birtokosa kapja meg. A vasárnapi döntőben egyébként szintén 750 méter úszás, 20 km kerékpározás és 5 km futás vár a sportolókra.

Izgatott

– Nagyon izgatott vagyok a verseny miatt, mivel első felnőttvilágkupám lesz – mondta Putnóczki Dorka. – Jó tapasztalataim vannak az előző évekből a junior Európa-kupákról, és imádok itthon versenyezni. Nagy élmény a sok ismerős arc, barátok előtt csatázni, szerintem sok más mellett épp ezért szeretik a külföldiek is ezt a versenyt annyira. Nem sok helyen van még egy olyan nagy szurkolótábor, mint Tiszaújvárosban. Az biztos, hogy a magyarokat kellőképpen motiválja a tömeg. A szezonom eleje nem sikerült a legerősebben, de szerintem jó úton haladok a felkészülésben. Voltam magaslaton három hetet a csapattal, és a legutóbbi versenyemet, a felnőtt sprinttávú magyar bajnokságot két hete sikerült megnyernem. Úgy érzem, hogy megtettem, amit tudtam a legjobb formámért, úgyhogy jó érzéssel fogok rajthoz állni szombaton. Őszintén szólva, én már annak is örülni fogok, ha sikerül bejutnom a vasárnapi döntőbe. Mivel még nem indultam ilyen erős mezőnyben, ezért nem is tudom nagyon mire számíthatok újoncként, felnőtt ellenfeleim között. Nekem az lenne a legideálisabb helyzet, ha egy kisebb elmenés összejönne az úszáson és a kerékpározáson, amihez én is tudnék csatlakozni. Bármilyen helyzet lesz, igazából végig menni kell, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég, mit ér ebben az erős kategóriában. Az biztos, hogy szombaton és vasárnap is gyors és kemény verseny lesz, csakúgy mint a mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában