Aluinvent-DVTK

2019.07.31. 17:30

Az El-meccsek között fővárosi bajnoki

Az Aluinvent-DVTK nem NB I.-es bajnokival, hanem nemzetközi tétmeccsel kezdi az évadot.

Berecz Csaba

Nagy menetelés vár a piros-fehérekre

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében elkészítették a női NB I. 2019/20-as évadjának sorsolását. Kiderült, hogy a 12 csapatos bajnokságban a kiírás szerint szeptember 28-án a fővárosban kezdi az évadot az Aluinvent-DVTK csapata. Érdekesség, hogy nem az élvonal 1. fordulójának meccse lesz a piros-fehérek első tétmérkőzése az új évadban, ugyanis ez előtt három nappal, és utána néggyel Euroliga-selejtezőt játszanak a piros-fehérek a legjobb 16 közé jutásért. Ezen párharc során az olasz Reyer Venezia lesz a Diósgyőr ellenfele, és már a két mérkőzés kezdési időpontja is ismert: szeptember 25-én (szerda) Miskolcon 18.30-kor kezdődik az első meccs, a visszavágót egy héttel később, október 2-án 19.30-tól rendezik meg Velencében. Attól függően, hogy megnyeri-e a kuparendszerű csatát a DVTK, és bejut-e az Euroliga csoportkörébe vagy alulmarad, és a nemzetközi porondon az Európa-kupában szerepelhet, illetve hogy otthonában, a miskolci városi sportcsarnokban a hazai meccsei nem ütköznek-e egyéb rendezvényekkel, a csapat néhány bajnokijának végleges időpontja eltérhet a hivatalos játéknapoktól.

Mezőny, lebonyolítás

Az NB I. 1. fordulójában az újonccal találkozik a Diósgyőr, a TFSE-MTK azonban csak részben új, ugyanis az NB I./B bajnoka, a főiskolás klub együttműködési megállapodást kötött a kiesővel. A bajnokságnak az előző évadokhoz hasonlóan, most is két része van, az alapszakaszban a 12 csapat 22 fordulóban oda és vissza játszik minden együttes ellen meccseket. Ezt a rájátszás követi, amelyben annyi változás van a tavalyihoz képest, hogy az elődöntőkben nem két, hanem három nyert meccsig tartanak a párharcok. A rájátszásban az első nyolc helyen végző gárda a két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntővel kezd, a play-off a három nyert találkozóig tartó fináléval ér véget. Az alapszakaszt követően a tabella utolsó négy helyén végző gárda a kiesés elkerüléséért játszik majd 6 fordulóban, oda-vissza megmérkőzve egymással (ezek a csapatok az alapszakaszban elért összes eredményüket viszik tovább magukkal a rájátszásra).

Játékosok

A következő évadban is maradnak a hazai nevelésű játékosokra, illetve a fiatalok kötelező szerepeltetésére vonatkozó szabályok. A bajnoki meccsekre négy nem hazai nevelésű játékost lehet nevezni, és közöttük legfeljebb két olyan sportoló lehet, aki a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség meghatározása szerint nem európainak számító országból érkezett. Az alapszakasz-mérkőzések minden percében minimálisan két hazai nevelésű játékosnak a pályán kell tartózkodnia, továbbá az alapszakasz-mérkőzések első félidejének teljes időtartamában egy 1999. január 1-jén vagy utána született hazai nevelésű játékosnak szerepelnie kell.

 Az Aluinvent-DVTK bajnoki menetrendje

1. forduló, szeptember 28. (szombat): TFSE-MTK–Aluinvent-DVTK

2. forduló, október 5. (szombat): Aluinvent-DVTK–ELTE-BEAC Újbuda

3. forduló, október 9. (szerda): Uni Győr MÉLY-ÚT–Aluinvent-DVTK

4. forduló, október 12. (szombat): Aluinvent-DVTK–AKSC Szekszárd

5. forduló, október 19. (szombat): Zalaegerszegi TE NKK–Aluinvent-DVTK

6. forduló, október 26. (szombat): Aluinvent-DVTK–Vasas Akadémia

7. forduló, november 2. (szombat): VBW CEKK Cegléd–Aluinvent-DVTK

8. forduló, november 23. (szombat): Aluinvent-DVTK–NKE-FCSM-Csata

9. forduló, november 30. (szombat): Aluinvent-DVTK–PINKK Pécsi 424

10. forduló, december 7. (szombat): Sopron Basket–Aluinvent-DVTK

11. forduló, december 14. (szombat): PEAC-Pécs–Aluinvent-DVTK

12. forduló, december 21. (szombat): Aluinvent-DVTK–TFSE-MTK

13. forduló, december 28. (szombat): ELTE-BEAC Újbuda–Aluinvent-DVTK

14. forduló, január 4. (szombat): Aluinvent-DVTK–Uni Győr MÉLY-ÚT

15. forduló, január 11. (szombat): AKSC Szekszárd–Aluinvent-DVTK

16. forduló, január 18. (szombat): Aluinvent-DVTK–Zalaegerszegi TE NKK

17. forduló, január 25. (szombat): Vasas Akadémia–Aluinvent-DVTK

18. forduló, február 12. (szerda): Aluinvent-DVTK–VBW CEKK Cegléd

19. forduló, február 15. (szombat): NKE-FCSM-Csata–Aluinvent-DVTK

20. forduló, február 22. (szombat): PINKK Pécsi 424–Aluinvent-DVTK

21. forduló, február 29. (szombat): Aluinvent-DVTK–Sopron Basket

22. forduló, március 14. (szombat): Aluinvent-DVTK–PEAC-Pécs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!