Mezőkövesd

2019.06.13. 16:00

Vitelki Zoltán ismét vezényelné a mezőkövesdi „tarcsikat”

A miskolci szakember arra készül, hogy a fürdővárosiaknál folytatja munkáját.

Kolodzey Tamás

Egy jelenet a Bánhorváti-KBSC – Mezőkövesd Zsóry taratalék mérkőzésről

Vitelki Zoltán sajátos pályafutást járt be: játszott Diósgyőrött és Mezőkövesden is, majd trénerként dolgozott a piros-fehéreknél, majd kis kitérő után átvette a kövesdi sárga-kékek tartalék gárdáját, és alakulatával bronzérmet szerzett.

„Harmadosztályú csapattal rendelkező egyesülettől nem kaptam ajánlatot.” Vitelki Zoltán

Ott maradna

Arra a kérdésre, hogy marad, vagy megy, így válaszolt:

– Állítólag több helyen felvetődött a nevem, egy dunántúli NB II.-es klubtól meg is kerestek, de ebből a puhatolózásból végül nem lett semmi. Harmadosztályú csapattal rendelkező egyesülettől nem kaptam ajánlatot, ezért úgy készülök, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC-nél maradok. Részemről nem lesz akadálya a nyáron lejáró szerződésem meghosszabbításának, mivel más feladatkör betöltéséről előzetesen eddig nem volt szó köztem és az elöljáróim között.

A fürdővárosi „tarcsi” kitett magáért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályban, viszont elterjedt annak híre, hogy a gárdát átvezényelnék a közeli Heves megyébe, így a játékosok – többek között – rengeteg utazástól szabadulnának meg.

– Erről magam is hallottam, de konkrétumok hiányában csak keringő pletykának nevezhetem.

Még nem volt téma

Az információt tovább görgettük, és a labdát Tóth László szakmai igazgatóhoz passzoltuk.

– A Borsodból Hevesbe való távozásunkat valószínűleg azok terjesztik vagy terjeszthetik, akiknek csapata rosszul szerepelt, bajba került – felelte, majd hozzátette: – Ennek következtében a kiesőknek vagy a kiesőjelölteknek állhat érdekében minket ebbe az ügybe keverni. Nézzük az észszerűséget: ha a klubunk érdeke úgy kívánja, akkor ezen a lehetőségen el fogunk gondolkozni, de határozottan leszögezem: az átköltözés nálunk eddig nem volt téma, ezért napirendünkre sem került. Sok mindent kell vagy kellene figyelembe vennünk: például a földrajzi adottságot, az utazással töltött időt, a közlekedési költséget, az iskolásaink érdekét – tekintettel a tanulmányaikra –, a szakmai érveket; aztán nem úgy van az, hogy gondolunk egyet és az egyik megyéből átrándulunk a másikba…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában