NB III.

2019.06.07. 15:00

Ózdon akar játszani az NB III-as borsodi feljutó

Egyelőre nem ismert, hogy a távozó Zoran Kuntic helyét ki veszi át a kispadon.

Marosréti Ervin

Zoran Kuntic és Gál László

Fotó: Marosréti Ervin

A megyei I. osztályban élen végzett Ózdi Kohász SC osztályozó nélkül harcolta ki az NB III.-as részvételt. A klubnál viszont már hamarabb elkezdték az előkészületeket, hiszen a harmad osztály kapcsán több szempontból is szigorúbb elvárásokat támaszt az MLSZ. A város stadionjában, a centerpályán továbbra sem történt érdemi munka, ettől függetlenül a fekete-fehérek csak abban gondolkodnak, hogy a hazai mérkőzéseket valóban hazai pályán játsszák majd le.

Szeptember végéig

– A szabályzat értelmében szeptember 30-ig itthon szerepelhetünk, akkor is, ha egy kapavágás sem lesz a stadionban – jelentette ki Gál László, az Ózdi Kohász SC elnöke. – Ez még négy hónap, addig nagyon sok minden történhet. A papírmunkákkal kész vagyunk, a keretünk kialakítása pedig napról napra zajlik. Úgy tervezzük, hogy a közeljövőben egy nagyobb sajtóeseményen számolunk be a média és a közvélemény számára a fejleményekről.

Még nincs utód

Az viszont már most biztos, hogy Zoran Kuntics nem marad Ózdon. A szakember – aki egykoron a Ferencvárossal még a Bajnokok Ligájában is szerepelt – Kecskeméten folytatja a pályafutását, így a borsodiaknak új edző után kell nézni.

– Természetesen ezen a kérdésen is dolgozunk, de egyelőre mást nem mondhatok – folytatta Gál László. – Biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló napokban, hetekben megtaláljuk a jó megoldást. Nem csupán a kispadon, hanem a keretben is jócskán lesz változás. Mégpedig azért, mert a bajnokcsapat játékosaiért komoly érdeklődés mutatkozik. Nem csupán itthonról, magasabb osztályból, hanem külföldről is. A helyzethez alkalmazkodnunk kell, az viszont biztos, hogy olyan csapatunk lesz, amely megállja a helyét az NB III.-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!