Vívás

2019.06.22. 12:00

Nagy Kinga ma vív a kontinensviadalon

Az utánpótlás ob-n értékes érmeket és helyezéseket gyűjtöttek a DVE pengeforgatói.

Nagy Kinga

Június 16. és 21. között rendezték meg Keszthelyen a gyerek, újonc, serdülő párbajtőr férfi-női egyéni és csapat magyar bajnokságot, amelyen a Diósgyőri VE is képviseltette magát. Arról már írtunk, hogy a gyerekkategóriában, csapatban nyertek a diósgyőri lányok, egyéniben pedig Nagy Emma, aki (mivel a hat Olimpici GP közül négyben is a legjobbnak bizonyult korosztályában) különdíjat is kapott. Az újoncok között, szintén leánycsapatban, bronz­érmesek lettek a diósgyőriek Bogdán Orsolya, Hornyik Mira, Nagy Emma, Herendi Gréta összeállításban, míg a fiúk a 6. helyen zártak (Cseke Balázs, Pataki Ádám, Bilkay Gábor, Kiss Áron). A serdülők között a DVE-sek, a lányok negyedikként végeztek (Bogdán Orsolya, Hornyik Mira, Nagy Emma, Herendi Gréta), a fiúk pedig kilencedikként (Ferencz Bence, Cseke Balázs, Pataki Ádám, Koleszár Domonkos). A vívók felkészítője Patócs Béla volt. A klub első számú versenyzője, Nagy Kinga ma lép pástra, mégpedig a düsseldorfi felnőtt Európa-bajnokságon, a női magyar párbajtőr-válogatott tagjaként.


Bronzérmesek

A Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Koch Máté összeállítású férfi párbajtőrcsapat 3. lett az Eb-n. Eredmények, a 16 között: Magyarország–Csehország 45–26. Negyeddöntő: Magyarország–Olaszország 33–28. Elődöntő: Oroszország–Magyarország 24–23. A 3. helyért: Magyarország–Észtország 36–25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!