Vízilabda

2019.06.18. 09:00

Nagy a tét: akár a tokiói olimpiai kvóta is megszerezhető

A miskolci élvonalbeli együttes két tagja, Bedő Krisztián és Nagy Ádám is vízbe ugrik Belgrádban.

Molnár István

A magyar csapat

Forrás: MVLSZ

Fotó: Madar Dávid

Keddtől vasárnapig a férfi vízilabda-világliga szuperdöntőjét rendezik meg a szerbiai Belgrádban. Az A-csoportban Japán, Magyarország, Kanada és Spanyolország, míg a B-csoportban Ausztrália, Horvátország, Kazahsztán és Szerbia küzd meg egymással. Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesében az előző szezont 5. helyen záró PannErgy-Miskolci VLC alakulatából két pólós is szerepel, az egyik Bedő Krisztián, a másik pedig Nagy Ádám. A tét igencsak nagy, hiszen a torna győztese megszerzi a részvételi jogot a jövő esztendei, tokiói olimpiai játékokra.

„Amit el kellett végezni, elvégeztük az elmúlt napokban: jó állapotban vannak a srácok.” Märcz Tamás

Jó állapotban

A válogatottat szállító csapatbusz hétfőn reggel nem sokkal 9 óra után gurult ki a Szőnyi útról, fedélzetén Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal, az esemény idejére megbízott másodedzőjével, Nyéki Balázzsal, valamint a 15 fős kerettel. A küldöttség Szegeden megállt ebédelni, majd folytatta útját a szerb fővárosba. Egy rövid pihenő után délután átmozgató edzés várt a társaságra: „amit el kellett végezni, elvégeztük az elmúlt napokban. Jó állapotban vannak a srácok, hála istennek, mind a tizenöten egészségesek. Az első három ellenfelünkből kettővel találkoztunk, Japánnal és Kanadával játszottunk, sikerült őket feltérképeznünk. Mindkettő jó csapat, vannak erősségeik, de úgy gondolom, hogy nem okozhat gondot a legyőzésük” – fogalmazott Märcz Tamás.

Jó lehetőség a bizonyításra

A szövetségi kapitány az alábbiakat is hozzáfűzte: „kíváncsian várom a megméretést, ez egy nagyon jó lehetőség a játékosoknak a bizonyításra, többeknek ez lesz az első válogatott eseménye. Mindemellett egy nagyon fontos torna, de igen megterhelő is, komoly igénybevétellel, hiszen hat nap alatt hat meccset fogunk játszani. Fontos lesz az egyik napról való eljutás és a regeneráció, ezen a területen is vannak tapasztalataink”.

Július 4-én

A napokban bő keret készült együtt, amely a csapatkijelölésnél kettévált, az a tizenkét játékos, aki nem tartott a csapattal Belgrádba, Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba és Zala György irányításával itthon készül a további feladatokra. Június 30. – július 2. között a BENU-kupa vár a Margitszigeten a társaságra, míg július 4-én a távoli Japánba utazik a csapat, az edzőtábor után onnan repül majd át Dél-Koreába, ahol 15-én kezdi meg világbajnoki szereplését az ötödik kontinensen lévő Új-Zéland ellen.

Férfi világliga szuperdöntő, Belgrád (Szerbia) – a magyar válogatott kerete

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok).

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolci VLC), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolci VLC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC).


Csoportmérkőzések

1. forduló

Június 18., kedd, 16.45: Magyarország–Kanada

2. forduló

Június 19., szerda, 16.45: Magyarország–Spanyolország

3. forduló

Június 20., csütörtök, 16.45: Magyarország–Japán

Negyeddöntő

Június 21., péntek

Helyosztó, elődöntő

Június 22., szombat

A világliga további helyosztói, döntő

Június 23., vasárnap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!