Zempléni Hiúzok

2019.06.06. 11:00

Már igazi jégkorongozónak érezték magukat

Első évadában a negyedik helyet szerezte meg a sátoraljaújhelyi hokigárda.

Közös képen az OB IV/C-sek és az U12

Forrás: Zempléni Hiúzok

Az előző, 2018/2019-es szezonban első alkalommal vett részt hivatalos felnőtt országos bajnokságban a Zempléni Hiúzok férfi jégkorongcsapata. A sátoraljaújhelyi együttes az OB IV/C osztályban hat meccset vívott az alapszakaszban, a rájátszásban, az elődöntőben kettőt, majd pedig a 3. helyért szintén kettőt – ezen csatát elveszítette az ESMTK Jégpárducokkal szemben, így negyedikként végzett.

Heti két tréning

– Már rendeztünk korábban saját kupát, voltunk meghívásos tornákon, ám szervezett keretek között ez volt az első évünk – mondta Séra Zoltán vezetőedző-játékos. – Komoly menet volt, komoly körítéssel, két játékvezetővel, statisztikával, a végén díjazással. Már igazi jégkorongozónak éreztük magunkat… Azt kaptuk, amit vártunk, maximálisan elégedett volt mindenki, a meccsek kifejezetten jó hangulatúak voltak. Hazai pályán mindig volt 30–70 szurkolónk, az utánpótlás-játékosokon, illetve a hozzátartozókon kívül mások is kilátogattak a csarnokunkba. Aki előtte nem látott élőben jégkorongot, annak még a mi, lassított felvétel játékunk is élvezhető tudott lenni.

Megkérdeztük a szakembertől, hogy ugyanúgy 3×20 perc volt-e a játékidő, mint magasabb szinten, és hogy mennyire tudtak a találkozókra készülni.

– Háromszor húszat terveztek, de végül háromszor tizenöt perc lett belőle, ugyanis több klub is jelezte, hogy a jégbérlésnél a hosszabb játék­idő nem férne bele az időkeretbe – árulta el Séra Zoltán. – Mi minden héten két tréninget tudtunk tartani, hétfőn és csütörtökönként. Eléggé stabil volt az edzéslátogatottság, a két órából egyet elvitt maga az edzés, egyet pedig a játék.

A múlt ősszel, az indulás előtt arról nyilatkozott lapunknak a szakvezető, hogy olyan beadvánnyal fordultak a Magyar Jégkorong Szövetséghez, hogy tegyék számukra lehetővé azt, hogy szerepelhessenek a csapatban Szlovákiában – Sátoraljaújhelyhez közel lévő településeken – élő magyar nemzetiségű játékosok.

– A szakmai bizottsághoz kellett benyújtani a kérelmet – emlékeztetett Séra Zoltán. – Ez csak a mi csapatunk, hat ember esetében volt érdekes, a határ közelsége miatt. Ugye elvileg csak magyar állampolgár szerepelhetett volna a bajnokságban, de köztudott, hogy ha valaki Szlovákiában felveszi más országnak az állampolgárságát, akkor elveszíti a szlovákot. A dologra azonban a szlovák szövetség is áldását adta, és nyilván csak olyan játékosok jöhettek szóba, akiknek korábban nem volt semmilyen előéletük a sportágban, nem voltak regisztrálva még tízéves korukban sem. Mi szívesen fogadtuk ezeket a barátainkat, és ők is örültek, hogy jöhetnek, játszhatnak.

A szereplésről még az alábbiakat is elmondta a játékos-edző:

– Hozzá kellett szokni ahhoz is, hogy mikor lehet cserélni, és mikor nem. Volt, amikor valaki egy kicsit több időt töltött a jégen, kicsit többet kellett pihennie, hogy aztán újra teljes erőbedobással tudjon beszállni – nyilatkozta Séra Zoltán. – Húsz regisztrált játékosunk volt, és volt, akit végül nem neveztünk. A rájátszásra sajnos elvesztettük szinte a komplett hátvédsort, öt bekkünkből négy nem tudott játszani sérülés miatt. Az a bizonyos korolló elég nagy volt, hiszen volt 58 éves és 18 éves játékosunk is, de a négy, ötven feletti emberünk is ugyanolyan tevékeny részese volt a mérkőzéseknek, gólokat is lőttek, nem fordítva fogták az ütőt.

Koszta a DVTK-tól

A folytatásról, a hogyan továbbról is érdeklődtünk:

– Szeretnénk ugyanígy vinni az edzéseket, ugyanilyen látogatottsággal, amiben előrelépés, hogy a DVTK-tól eljön hozzánk a Jegesmedvék U12-es edzője, Koszta Ákos – osztotta meg mindezt lapunkkal Séra Zoltán. – Ő kézdivásárhelyi származású, 26 éves, és a kicsik mellett legalább heti egyszer ott lesz az amatőrök foglalkozásán. Indokolt volt a stáb bővítése, nekem, lelkes amatőrként, egyedül már nem lehet 59 utánpótlás-játékost, 20 felnőttet, illetve frissen kezdőket megfelelő minőségben leedzeni. Ha minden jól alakul, akkor az ősszel, a 2019/2020-as évadban három amatőrgárdát indítunk: az OB IV/C mellett OB IV/B-set is, ugyanis vannak olyanok, akik megütik azt a szintet, valamint, ha a szövetség megszervezi, akkor ott leszünk a 45 év felettiek számára kiírt bajnokságban is.

Akik pályára léptek

Kapusok: Majoros Attila, Schweitzer Bence.

Mezőnyjátékosok: Balla Péter, Csizmadia Erik, Csizmadia János, Dankó Dénes, Gál Tamás, Géczy Zsolt, Janík László, Ragyák Miklós, Séra Gábor, Séra Ferenc, dr. Séra Róbert, Séra Zoltán, Surányi Dániel, Szabó Ádám, Szabó Tamás, Szamosvölgyi Attila, Szamosvölgyi Péter, Tóth László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!