megye I.

2019.06.04. 14:00

Ma fog eldőlni, játszik-e osztályozót az Ózd

A Magyar Labdarúgó-szövetségben kedden készítik el az osztályozó párosításait, és mivel vannak olyan csapatok, amelyek ebben nem vesznek részt, akár meccsek nélkül is feljuthat az NB III.-ba az ÓFC.

Molnár István

Az ózdi bajnokcsapat

Forrás: Az ÓFC fotója

A fekete-fehérek utolsó meccsüket Edelényben vívták, ahol gól nélküli döntetlen született. Az összecsapás után Zoran Kuntic, az ÓFC edzője nyilatkozott az Észak-Magyarországnak.

Megvolt a tudás

– Tavaly szeptember végén érkeztem Ózdra, és folytatni akartam azt a munkát, amit elődöm, a Kazincbarcikára távozott Gálhidi György elkezdett – mondta az 52 esztendős, délvidéki származású tréner. – Gyurit nagyon jó edzőnek tartom, kiváló alapokat tett le a csapattal a múlt nyáron, az erőnléttel semmi probléma nem volt. Örömmel jöttem utána Ózdra dolgozni, beszéltem is vele, amikor szóba került ez a munka. Megkérdeztem a véleményét, és egyértelműen arra biztatott, hogy vállaljam el. Kicsit talán támadóbb focit próbáltunk játszani, több meccsen három védővel álltunk fel, és két csatárral. Ennek a keretnek megvolt a tudása ahhoz, hogy a legjobb legyen, végül tizenöt pont előnnyel nyertük meg az aranyérmet.

Az ózdi szakvezetőnek azt is mondtuk, hogy magas szintet megjárt játékosként a Bajnokok Ligájában is pályára lépett. Vajon mennyire kellett ráhangolnia magát, hogy ez mégiscsak a negyedik vonal és nem az NB I.?

– Mindig alkalmazkodni kell az adott körülményekhez – tette hozzá Zoran Kuntic. – Az, hogy milyen szinten futballoztam abszolút lényegtelen, hiszen jó ideje már edző vagyok. Nyilván az ember szeretne minél magasabb osztályban dolgozni, de sok olyan kolléga van, aki megjárta a magasabb osztályt, és most alacsonyabb osztályú klubnál tevékenykedik. Ha egy edző ajánlatot kap, bármilyen szintről, átgondolja, hogy megfelelő-e vagy nem. Én azt szeretem, ha van cél, itt Ózdon volt, van. Úgy gondolom, nem hibáztam, amikor belefogtam Gál László elnökkel, aki maximálisan segített. Azon voltunk, hogy megyei szinten miként tudunk egy jó csapatot összerakni.

Feljutásnál maradna

A Magyar Labdarúgó-szövetségben ma készítik el az osztályozó párosításait, és mivel vannak olyan csapatok amelyek ebben nem vesznek részt, akár meccsek nélkül is feljuthat az ÓFC (amely kért és kapott is NB III.-as licenszet).

– Ott leszek kedden a helyszínen – közölte Zoran Kuntic. – Ha szerencsések leszünk, akkor nem kell játszani, ha nem leszünk szerencsések, akkor kell. Nem lenne ­rossz, ha az első forgatókönyv valósulna meg, mert akkor két héttel több szabadsága lenne a játékosoknak. Menet közben, hetente legalább egy alkalommal megnéztem a megyei tabellákat, hogy ki, hogyan áll. Látatlanba az a véleményem, hogy van három-négy csapat, amelyik az eredmények alapján erősebb, mint mi, aztán körülbelül ugyanennyi van, lehet velünk egy szinten, a többiek pedig – szerintem – gyengébbek tőlünk. Tehát az lenne a jobb, ha nem játszanánk, de ez nem kívánságműsor.

Arról is érdeklődtünk a volt kecskeméti, székesfehérvári, ferencvárosi, angyalföldi labdarúgótól, hogy az ő személyes sorsa hogyan alakul.

– Most leginkább az érdekel, hogy azt a munkát, amit vállaltam, befejezzem. Tehát: vagy sorsolás útján, vagy két mérkőzés alapján az Ózd jusson fel az NB III.-ba. Ha ez megtörténik, akkor folytatom itt a munkát – árulta el Zoran Kuntic.

Akár stabil NB II.

Előretekintettünk abban is, hogy ha minden jól alakul, akkor harmadosztályú lehet a csapat, és nyilván több poszton kellene erősíteni.

– Igazából valamennyi posztra elkelne erősítés – nyilatkozta a Diósgyőrben is dolgozó szakvezető. – Gál Lászlóval már beszéltünk erről, elmondtam neki, hogy meglátásom alapján kik azok, akik megfelelnek az NB III.-nak, kik azok, akik nem, és kik azok, akik súrolják ezt a szintet. Nem titkoltam előtte a véleményem… A játékosokkal dolgoztunk együtt nyolc hónapig, így tudom, mire képesek.

Arra a felvetésre, hogy Ózdon hogyan fogadták azt, hogy ismét van lendület az ottani fociban, Zoran Kuntic ezeket válaszolta:

– Úgy gondolom, egy ilyen nagy város, mint Ózd, megérdemelne elsősorban egy új, felújított kis stadiont. Lehet látni, hogy az emberek szeretik a focit, úgyhogy egy stabil NB II.-t is el tudnék képzelni. Nagy hagyománya van itt a labdarúgásnak, a csapat szerepelt az NB I.-ben is.

A névsor

Információink szerint az alábbi megyebajnok klubok kaptak licencet, és vállalják az osztályozót:

Békéscsaba 1912 Előre SE tartalék (Békés), Ózdi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén), Kelen SC (Budapest), Bicskei TC (Fejér), Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron), Debreceni VSC tartalék (Hajdú-Bihar), FC Hatvan (Heves), Tiszafüredi VSE (Jász-Nagykun-Szolnok), Tatabánya SC (Komárom-Esztergom), Balassagyarmati SE (Nógrád), Dabas-Gyón (Pest), Balatonlelle VSE (Somogy), Hévíz 1942 SK (Zala), VLS Veszprém (Veszprém).

Akik nem kértek/kaptak licencet, vagy nem vállalják az osztályozót: Pécsváradi Spartacus (Baranya), Kiskunfélegyháza SE (Bács-Kiskun), Algyő SK (Csongrád), Nagyecsed RSE (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Bonyhádi VSE (Tolna), Celldömölki VSE (Vas).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!