BLASE

2019.06.06. 15:00

Hazatér Borsodba a BLASE

Kilenc szezont töltött a szomszédos Heves megyében a nádasdi labdarúgócsapat.

Kolodzey Tamás

Küzdelmes volt az Egerszalók–Borsodnádasd találkozó

Fotó: Lénárt Márton

Véget ért a Heves megyei I. osztályú bajnokság küzdelemsorozata. A Borsodnádasdi Labdarúgók Sportegyesülete kiharcolta a bennmaradást, de valószínűleg mégis búcsút int a pontvadászatnak, ugyanis a hírek szerint veszi a „sátorfáját” és hazatér Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe.

Megújulnak

– Kilenc szezont töltöttünk Hevesben – kezdte Tankó Roland, a nádasdiak elnöke. – Kétszer indultunk az ottani második vonalban, hétszer pedig a megyei elitben. Most nagyon úgy néz ki, hogy visszajövünk, persze ez akkor válik biztossá, ha a nevezésünket is beadtuk. Amikor elmentünk Hevesbe, akkor is tudtuk, hogy a legalacsonyabb osztályba jöhetünk haza, kivéve, ha az esetleges feltöltési mechanizmus számunkra kedvezően alakul. Ugyan kaptunk megyei I. osztályú licencet, de ezt valószínűleg nem tudjuk kamatoztatni, és a dolog így van rendjén. Amennyiben lehetséges, a megyei kettőben akarunk kezdeni, ha pedig nem megy, akkor marad a megyei három. Egyesületünknek meg kell újulnia, ennek jegyében egyet vagy kettőt hátrafelé fogunk lépni.

Arra a kérdésre, hogy miért döntöttek a „költözködés” mellett, Tankó Roland így felelt:

– Az idei év elején új elnökséget választottunk és a vezetésbe került tagjainknak Borsod-Abaúj-Zemplénben vannak érdekeltségeik, vállalkozásaik. Tőlük már arra is ígéretet kaptunk, hogy a mai kornak mindenben megfelelő klubházat, továbbá pályát építenek, azaz infrastrukturális szempontból elindulunk felfelé és anyagi szempontból is rendeződhet a helyzetünk. Elegendő felnőtt- és utánpótláskorú játékossal rendelkezünk, szóval türelemmel és kitartással előbb-utóbb felkapaszkodhatunk a létrán, itthon is magasabb osztályú státuszhoz juthatunk.

Az elnök tudomása szerint július elejéig kell nevezni, így a „székházváltáson” már nem gondolkozhatnak sokáig.

Örömmel fogadják

A nádasdiak visszatéréséről megkérdeztük Sajti Viktort, a Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatóját, aki ezt mondta:

– Az minden évben benne volt a pakliban, hogy az észak-borsodi város csapata visszatér hozzánk. Természetesen örömmel fogadjuk a klub együttesét, de esetében is érvényesek a „megtéréskor” alkalmazandó szabályok. Az első és legfontosabb az, hogy a más megyében szerzett jog nálunk nem érvényes. Átjárás nincs, vagyis a Heves megyei I. osztályból nem lehet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályba ugrani. Ezt ugyanis csak más kárára tehetnék, és nekünk „valakit” ki kellene tennünk a mezőnyből a borsodnádasdiak kedvéért. Visszatérésükkor egyenes út vezet számukra a megyei III. osztályba, elvben itt kell kezdeniük. Az viszont előfordulhat, hogy ha létszámhiányosak leszünk a megyei második vonalban és a feltöltési szabályok betartásával sem telik meg a tizenhatos mezőny az Észak csoportban, akkor felkérhetjük a nádasdiakat, de erre jelen pillanatban csekély esélyt látok. Ügyükkel hivatalosan akkor kezdünk foglalkozni, ha megérkezik hozzánk a beadványuk, a versenyfutás ebben az esetben kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!