NB III.

2019.06.09. 10:00

Ha egyszer az ősz is olyan lehetne, mint a tavasz…

A Termálfürdő Tiszaújváros labdarúgócsapata a 7. helyen zárt az NB III. Keleti csoportban.

Berecz Csaba

Fodor, az újvárosiak csapatkapitánya bűvöli a labdát

Az dél-borsodiak tizennégyszer nyertek, tízszer kikaptak, hatszor ikszeltek, teljesítményük – 54–37-es gólkülönbség mellett – 48 pontot ért.

Kísértetiesen hasonlít

– Ha az évad egészét nézzük, az kísértetiesen hasonlít a tavalyira – jelentette ki Gerliczki Máté, a Termálfürdő FC Tiszaújváros edzője. – Ugyanis az előző nyáron ugyanúgy több embert kellett igazolnunk, mint két éve annál, mint amennyit szerettünk volna. Ugyanis voltak olyanok, akikről azt gondoltuk, hogy maradnak, ők viszont a váltás mellett döntöttek. Ezzel összefüggésben, ahogy a tavalyi, így a mostani idény elején is csapatot kellett építenünk, tulajdonképpen menet közben, és ezúttal is ráment erre a bajnokság eleje. Viszont építkezésben előbbre léptünk, mert amíg a 2017/18-as évad első három fordulójában egy pontot sem szereztünk, most egyet azért sikerült…

Aztán a 4. fordulóban, Tiszaújvárosban 4–1-re nyertek a Diósgyőri VTK tartalék ellen, és a folytatásban elkezdték gyűjtögetni a pontokat.

– Mondhatnánk, hogy feltámadtunk porainkból, de őszi eredményeink azért nem voltak olyan jók, féltávnál a 11. helyen álltunk, és igazából a tavasszal szerepeltünk jól – mondta az újvárosi szakvezető. – Nem tudom, mennyire hangzik furcsán, de ettől még így van: a tavaszi rajt előtt éreztem, hogy jók leszünk, mert úgy tűnt, minden a helyén van. Az eredmények ezt visszaigazolták, most is jól sikerült a tavasz. Egy éve az idény második felének eredményei alapján a második legeredményesebb csapat voltunk a feljutott Monor mögött, most a harmadikok a Szolnok és a Jászberény után, egy jóval erősebb mezőnyben. Ezért is tettem fel azt a költői kérdést az utolsó forduló után, hogy mi lesz, ha egyszer az őszünk is úgy sikerül, mint a tavaszunk.

Ötven év után

Arra a kérdésre, hogy a most véget ért évadban mi volt az, amire szívesen emlékszik vissza, és van-e olyan, amire nem, így válaszolt Gerliczki Máté:

– Igazán kellemetlen emlékünk nincs. Voltak vereségek, de két gólnál többel senkitől sem kaptunk ki, vagyis nem volt jelentős kisiklásunk. Az öröm oldalon a Putnok elleni idegenbeli sikert említhetem, ami attól értékes, hogy ezt megelőzően 50 éve tudott bajnokit nyerni tiszaújvárosi csapat a Putnok vendégeként. Ezen siker után egy héttel a bajnokság legerősebb csapatát, a Jászberényt is sikerült legyőzni, akik ugyan nem lettek bajnokok, mert legeredményesebb gárdának ebben az évadban a Szolnok bizonyult.

Gerliczki Máténak ez volt a harmadik évadja a Termálfürdő FC Tiszaújváros csapatának élén, és lesz folytatás is.

– A 4–8. hely elérése volt a cél, a 7. hely megszerzésével ennek eleget tettünk, és ahogy eddig kétszer, most harmadszor is egy évvel meghosszabbítottuk a szerződésemet – mondta a Tisza-partiak szakmai munkájának irányítója, aki arra a kérdésre, hogy csapatából kikkel volt elégedett, és kik azok, akiktől többet várt volna, így felelt: – Sem egyik, sem másik irányba nem szoktam kiemelni senkit, most sem teszem. Szerintem ezen a nyáron nem lesz olyan fluktuáció, mint az előző kettőn, úgyhogy, ha összejön az, hogy nem kell a bajnokság közben építeni a csapatot, kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek ősszel. Az biztos, hogy július 1-jén kezdjük a felkészülést, a többi pedig majd kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!