Öttusa Eb

2019.06.08. 11:03

Guzi Blanka: igen jó ajánlólevél a fináléra

A legjobb eredménnyel jutott a szombati döntőbe Guzi Blanka a junior öttusa Eb-n.

Berecz Csaba

Szombaton rendezik meg a lengyelországi Drzonków városában zajló junior öttusa Európa-bajnokságon a női egyéni döntőt, amelyben Guzi Blanka, a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője is rajthoz áll.

Köszönhetően annak, hogy a csütörtök este véget ért selejtezőben jól, a legjobban szerepelt. A 36 fős döntőbe jutásért összesen 43 versenyző szállt harcba, két csoportban. Guzi Blanka az A-jelű kvalifikációs mezőnybe került, ahol a vívásban 12 győzelemmel a 6. helyen zárt. A folytatásban, az úszásban 9. lett, és az utolsó számban, a kombináltban (a selejtezőkben nincs lovagló szám), a futás-lövészetben szintén a 9. helyre volt jó. Ezek összességében a csoport élére repítették a tavalyi junior Eb-ezüstérmest, aki a legmagasabb pontszámmal, 975 egységgel jutott be a fináléba.

A miskolci sportolón kívül további két magyar, Kovács Eszter (Volán Fehérvár) és Szarka Luca (Volán Fehérvár) ért el döntős szereplést érő helyezést a kvalifikációban, ugyanez Sarcia Borbálának (Újpesti TE) nem sikerült. A három magyar indulása a döntőben azt is jelenti, hogy a csapatversenyben is értékelésre kerül majd Magyarország.

Sok múlik

Kállai Ákos, a női öttusa-válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a fiatalok teljesítményével, a döntőbeli várakozásait pedig így fogalmazta meg:

„Mindössze annyit szeretnék, hogy Blanka hozza a víváson ugyanezt a formát, mint a váltók és elődöntő alatt is, Luca még a csütörtökinél is kiegyensúlyozottabban vívjon, Eszter pedig próbálja leküzdeni a megilletődöttségét, és a hazai versenyeken mutatott tudását láthassuk. Mindhárom lány nagyon erős a fizikai számokban, így sok múlik majd a víváson.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában