Futsal

2019.05.10. 20:00

Már idegenben is nyernének

A Mád erőnyerőként feljutott, a MEAFC csatázik a futsalosztályozón.

Molnár István

A MEAFC futsalcsapata

Forrás: A csapat fotója

Hetekkel ezelőtt írtunk arról, hogy a férfi futsal regionális bajnokságban (NB III.), a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóság által szervezett Keleti csoportban a Mád FC csapata zárt az első, míg a Miskolci EAFC a második helyen. Ezzel mind a két klub jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az NB II.-ért zajló osztályozón/rájátszáson, és mind a kettő ki is nyilvánította ebbéli szándékát.

Azonos megyebeliek nem

A napokban sor került a szövetségben az osztályozó sorsolására: két Pest megyei alakulat, a Vác és az Üllő nem kívánt részt venni rajta, így nyolc helyett csak hat együttes volt érdekelt, három nyugaton, három keleten. A csoportokon belül egy-egy csapat így erőnyerőként, játék nélkül felkerül(t). Mivel azonos megyéből érkező csapatok nem találkozhattak, így biztos volt, hogy nyugaton a két budapesti közül az egyik, míg keleten a két borsodi közül az egyiknek nem kell megküzdeni a pályán az NB II.-ért. A szerencse végül a BME II és a Mád FC mellett volt, így ez a két gárda már készülhet a második vonalra. Ezek után kialakult a két párharc, a Kútház Haladás VSE a Hidegkúti SC-vel csatázik a feljutásért, míg a Kelebiai-TEKO a Miskolci Egyetemi AFC-vel.

Május 13. és 20.

A miskolci egyetemisták már leegyeztették a két időpontot, hogy mikor lépnek pályára a kelebiaiak ellen. A csapatok jövő héten hétfőn, május 13-án 20.00 órától meccselnek először a dél-magyarországi településen, míg a második összecsapást egy héttel később, május 20-án 20.30-tól bonyolítják le az egyetemi körcsarnokban.

Czékus Sándor, a MEAFC csapatvezetője így kommentálta a sorsolást, az esélyeiket:

– Ellenfelünk a Csongrád megyei központtal szervezett déli régiós bajnokságot nyerte meg viszonylag nagy fölénnyel, ahol nyolc csapat indult, de csak hét fejezte be a küzdelmeket. Tizenkét mérkőzésükből tízet megnyertek, egyszer döntetlenre végeztek, egy alkalommal pedig kikaptak. Hasonlóan hozzánk, olyan játékosaik vannak, akik párhuzamosan nagypályás bajnokságban is szerepelnek, környékbeli klubokban. Bizakodóak vagyunk, már idegenben is nyerni szeretnénk. Amennyiben ezen két ­meccs után minden megegyezik majd, akkor 2×5 perc hosszabbítás jön, jöhet, s amennyiben ekkor sem dől el a továbbjutó kiléte, büntetőket kell majd lőni. De reméljük, hogy erre, ezekre nem fog sor kerülni.

Futsal: még sosem szerepelt

A mádiak érthetően örömmel közölték közösségi oldalukon, hogy játék nélkül feljutottak az NB II.-be. Azt is hozzáteszik, hogy a település még sosem versenyeztetett másodosztályú együttest, sem nagypályán, sem (értelemszerűen) kispályán, teremben. Leszögezik, mindez azt jelenti, hogy a Mád FC, történelmét tekintve, újabb mérföldkőhöz érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában