Testépítés

2019.05.17. 13:30

Kidolgozott testek az egyetemi Körcsarnokban

A szervezők közelebb hoznák a sportágat a hétköznapi emberekhez.

Molnár István

Bemutatót is tartottak a tegnapi tájékoztatón

Fotó: Ádám János

A Miskolc Bodybuilding Team június 1-jén szombaton az egyetemi Körcsarnokban rendezi meg az INBA Grand Prix 2019 Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokságot és Nemzetközi versenyt, amely kvalifikál az athéni INBA/PNBA világbajnokságra. A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint 9 ország mintegy 120 versenyzője vesz részt az eseményen, a hazai, miskolci színeket tízen képviselik.

Poligráfos vizsgálat

Bukovenszki Gábor főszervező elmondta: a városban a 90-es évek elején, derekán volt pezsgő testépítő élet, aztán következett egy közel két évtizedes szünet, majd 2014-ben Kalas Csabával közösen megalapították a Miskolc Body­building Teamet, melynek már 40 tagja van.

 

– Örülünk annak, hogy az INBA-szövetségtől megkaptuk ennek a versenynek a rendezési jogát. Nem titkolt célunk az sem, hogy az úgymond hétköznapi embereket közelebb hozzuk a sportághoz, ezért egy expó is lesz a helyszínen, ahol az itt tevékenykedők megismertetik magukat a szolgáltatásaikkal, termékeikkel. Az elnevezésben benne van a „naturál” szó, vagyis nagyon adunk arra, hogy a verseny tiszta legyen, ezért a bírók szúrópróbaszerűen poligráfos vizsgálatot tartanak majd.

Soha nem adott helyt

Rakaczki Zoltán, Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa annyit tett hozzá: a város örömmel támogatja a nagy létszámú nemzetközi versenyeket, amelyek sok száz látogatót jelentenek, s szívesen áll a feltörekvőben lévő sportágak mellé is. Különleges esemény ez Miskolc történetében, hiszen a város soha nem adott még helyt ilyen nagyszabású testépítő és fitneszeseménynek. Ezen kívül Rakaczki Zoltán megemlítette a helyi klub versenyzőjének, Szepesi Szabinának a nevét, aki tavaly novemberben Las Vegasban két arany és egy bronzérmet szerzett a XXI. Natural Olympián.

Az indulók 35 kategóriában méretnek meg, külön nők és férfiak, kor és magasság szerint. Az érdeklődők láthatnak kerekesszékes, junior és masters kategóriákban szerencsét próbálókat is. A vetélkedés két részből tevődik majd össze, elődöntőből, valamint döntőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!