DVTK Akadémia

2019.05.09. 08:38

Jó játék és kis szerencse is kellene

A Győr és a Baja elleni meccseken szoros eredményeket vár a DVTK Akadémia edzője.

Berecz Csaba

A DVTK Akadémia U16-os leány kosárlabdacsapata

Mától vasárnapig Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezik meg a leány kosárlabda-kadetbajnokság országos döntőjét. Az U16-os korosztály hétvégi fináléjában mind a nyolc részt vevő csapat öt-öt meccset játszik és a zárónapon alakul ki a végeredmény, ugyanis a csütörtöki és pénteki csoportmeccsek és a szombati keresztjáték után ekkor rendezik meg a helyosztókat.

Biztosították

A résztvevők között van a DVTK Akadémia együttese, amely az utolsó játéknapon, az A-döntős szereplésért zajló osztályozó visszavágóján biztosították helyüket a legjobbak közé.

– Jól indult az évad, az alapszakasz Keleti csoportjában, a hatcsapatos mezőnyben a harmadik helyen zártunk, azzal együtt is, hogy tavalyi év végi 6 győzelem 2 vereséges mutatónkat a januári két vesztes találkozóval 6–4-re rontottuk – nyilatkozta megkeresésünkre Tóth Viktor, a DVTK Akadémia U16-os edzője. – A rájátszásban, a felsőházi küzdelmekben az elején még nem volt különösebb gond, de aztán márciusban egy hullámvölgybe kerültünk, és a szoros mezőnyben a legjobb nyolc gárda rangsorában az utolsó helyen kötöttünk ki.

A Debrecennel szemben

Emiatt az alsóház legjobbja, a Debreceni KA gárdája ellen az A-döntőbe jutásért egy oda-visszavágós párharcot kellett vívniuk. Ezek közül az elsőt idegenben 1 ponttal megnyerték, a visszavágón, április utolsó vasárnapján pedig 12 pontos különbséggel győztek, így maradhattak a legjobbak között, ahová az éves eredményességük alapján ötvenszázalékos mérleggel jutottak (10 győzelem, 10 vereség).

– A már említett hullámvölgyből kijönni sokat segített a csehországi torna, amelyet sikerült megnyernünk, ott nagyon sok tapasztalatot szereztünk és nem utolsósorban hitet ahhoz, hogy van út a sikerhez, a győzelmekhez – mondta a diósgyőriek trénere, aki arra a kérdésre, hogy mitől került gödörbe a csapata, így felelt: – Sok oka van, lehet. Egyrészt az, hogy ebben a korosztályban ezek még gyakran előfordulnak, másrészt az, hogy éppen ebben az időszakban több játékosunk is szóhoz jutott az U18-as és az U23-as csapatban is, és az erős igénybevétel az akkori U16-os eredményességre is hatással volt. De ezen túl vagyunk, a Debrecen elleni két siker is ezt igazolja.

A négy közé…

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen várakozásai vannak a döntővel kapcsolatban az edzőnek.

– A minimális célt elértük, jó lenne a négy közé kerülni, de ehhez jó játék, kis szerencse is kellene – válaszolta Tóth Viktor. – Két csapat, a Szekszárd és a Csata kiemelkedik a mezőnyből, de a többi együttes – az alapszakasz eredményeit figyelembe véve – szinte azonos eséllyel indul. A mostani csoportellenfeleink közül a Győr és a Baja elleni két-két felsőházi bajnokin egyaránt 10 ponton belüli mérkőzést játszottunk, így az egymás elleni találkozókon ezúttal is szoros eredmények várhatók. A csoportból két csapat jut be a négy közé, a pillanatnyi forma dönt arról, hogy ez kinek sikerül majd.


B-döntősök

Ugyancsak Pécsett, a Gandhi-gimnázium tornacsarnokában rendezik meg péntektől vasárnapig az U16-os leány kosárlabda országos bajnokság B-döntőjét, ahol szintén nyolc csapat küzd egymással, és itt egy másik miskolci gárda is érdekelt, a Miskolci Sport­iskola Vadmacskák együttese. Rajtuk kívül a fővárosi Török Flóris-Törekvés SE, a Kecskeméti KA, a székesfehérvári Dávid Kornél KA, a BEAC-Újbuda KA, a Pécsi VSK NA, a Zsíros Akadémia Kőbánya és Debreceni KA harcol az országos rangsor 9–16. helyéért.


A DVTK Akadémia

A DVTK Akadémia csapata: Csoma Petra, Hajdu Angelika, Kápolnai Dorina, Kárpáti Réka, Kurucz Noémi, Márkusz Lilla, Nagy Csenge, Oláh Fruzsina, Peitl Fruzsina, Pomázi Lilla, Simon Virág, Suhajda Vanda, Szarvas Lilla, Tóth Boglárka, edző: Tóth Viktor, Sörleiné Novák Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!