Tokaj

2019.05.31. 19:00

Hegyre felfelé futnak újra

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a HegyreFel! Hétszőlő Extrém futóversenyt Tokajban.

A szervezők a klasszikus 1400 méteres, de 200 méter szintemelkedőt tartalmazó táv mellé egy hosszabb futamot is beterveztek.

Az évek folyamán folyamatosan nőtt a nevezők száma a versenyen, ez adta a bátorságot arra, hogy az ötletgazdák az eddigieket kibővítsék és még komolyabb megmérettetésre hívják a sportolókat.

Lesz hosszabb táv is

– Egy hosszabb, tíz kilométeres verseny is indul június 2-án, vasárnap délelőtt. A dűlőben egy öt kilométeres pályát jelölünk ki, amit kétszer kell a futóknak teljesíteni. A szintkülönbség négyszáz méter, és majdnem teljes egészében betonúton halad – részletezte Fekete Gyula, a verseny szervezője. A Tokajban dolgozó testnevelő szerint ez a feladat már a gyakorlottabb futóknak is kihívást jelent, és nekik is szükség van 1-1,5 órára ahhoz, hogy ezt teljesítsék.

A szervező hozzátette, a különleges környezet ellenére nincs könnyű dolgok, hiszen a térségben is egyre több futóversenyt rendeznek. Így nem kevés munka és költség az, hogy tartani tudják a színvonalat. Nevezni pedig a helyszínen is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában