DVTK

2019.05.10. 18:30

Bp. Honvéd vs. DVTK – Szombaton biztosan nem dől el a Diósgyőr sorsa

Ha nyerne a Diósgyőr a Honvéd ellen, akár a hetedik helyre is feljöhetne.

Berecz Csaba

A labdarúgó NB I 32. fordulójában, az utolsó előtti fordulóban, szombaton 17.00-tól Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek, a fővárosban, a Hungária körúton, a Hidegkuti Nándor stadionban, az MTK pályán. Azért itt, mert a pályaválasztó gárda kispesti otthonában új stadiont építenek, így albérletet kénytelenek használni.

Éles

A két csapat összecsapásán éles meccsre van kilátás. Az köztudott, hogy a DVTK hetek, hónapok óta a bennmaradást érő hely eléréséért küzd, és a jelenleg kieső helyen álló csapatnak mindössze két mérkőzése maradt arra, hogy előrelépjen. Csakhogy az út végén – amiről még nem látjuk tisztán, hogy hová vezet – két olyan együttes ellen kell küzdenie, akik éremért, EL-indulást érő helyekért harcolnak. A két, még el nem kelt ilyen helyért három csapat van versenyben: a Debreceni VSC, az Újpest FC és a Budapest Honvéd. Utóbbi gárda, ha esetleg a bajnoki zárás végére nem kerülne négy közé, akkor az NB I. zárását követő Magyar Kupa-döntő megnyerésével még szerezhetne EL-indulást, de a tuti az lenne a számukra, ha legalább a negyedik helyet megszereznék a bajnokságban. A DVSC szombaton az FTC vendége lesz, és ha kikapnak a hajdúságiak, akkor a Honvéd egy győzelemmel nagyon közel kerülne ahhoz, hogy ne legyen negyediknél rosszabb. Riválisuknak, az Újpest FC-nek is kellenek a pontok a hajrában, így a zárófordulóban, a DVTK elleni vendégeskedés során nem fog beleférni a lila-fehéreknek, hogy kikapjanak.

[eweb-voting id="3564367"]

Visszatérve a Honvédra: a fővárosiak szombati, DVTK elleni motivációs szintjét bizonyára magasan tartja az, hogy egy hónapja tulajdonváltás történt a klubnál, és az újonnan érkezők kinyilatkoztatták, hogy a nemzetközi szereplés elérésének örülnének, és ezzel összefüggésben a játékosok, a szakmai stáb bérét is igyekeznek rendezni. Így azok, akik a Honvédnál a távozás gondolatával foglalkoztak új impulzust kaptak. A Diósgyőrnél ez a sokadik élet-halál meccs, de az biztos, hogy a penge élén táncoló piros-fehérek sorsa nem most, hanem az utolsó fordulóban dől el, ugyanis a matematikai esély nem szállhat el ezen a játéknapon.

A keretről

A piros-fehérek a Honvéd ellen nem számíthatnak a sérült Makrai, Ivánka, Forgács, Korbély és Shestakov, valamint az eltiltott Szabó B., és az U17-es Eb-n szereplő Orosz játékára. Viszont sérülése után Mazalovic, Tóth Barnabás és Bárdos akár már pályára is léphet.

Fernando Miguel Fernández Escribano, a DVTK vezetőedzője a mostani bajnokival kapcsolatban is azt nyilatkozta, hogy számukra ez egy döntővel ér fel.

– Nagyon erős csapattal mérkőzünk meg, a Honvéd keretében olyan játékos is van, aki megfordult az angol Premier Ligában, a német Bundesligában, de ezzel együtt is csak egy célunk lehet, hogy megnyerjük a találkozót – mondta a szakvezető. – Ellenfelünk komoly célokért küzd, fél szemmel a kupadöntőt is figyelik.

A szakvezető a klub pénteki sajtótájékoztatóján arról is szót ejtett, hogy a csapat készen áll erre a meccsre, a játékosok átérzik a helyzet súlyát, tisztában vannak a találkozó tétjével, ám ez lelkiekben nem hat rájuk nyomasztólag, mert hozzászoktak ehhez. Arra a kérdésre, hogy milyen játék vezethet eredményre a Honvéd ellen, a spanyol tréner így felelt:

– Úgy érzem, hogy az egész évadban tiszta volt az identitásunk, minden csapat úgy készült ellenünk, hogy nehéz mérkőzésre számíthat, úgy gondolom, hogy minden alkalommal tiszteltek minket az ellenfelek. Egy döntő meccs követezik, és azt a játékot, agresszivitást, amit a Vidi ellen bemutatott a csapat, azt kell megismételni. Ha a Bajnokok Ligájának a hajráját nézzük, akkor azt látjuk, hogy ebben a szakaszban az érzelem, a motiváció a legfontosabb, az, hogy játékosoknak milyen egyéni döntéseik vannak, milyen pluszt tudnak hozzátenni. Pillanatnyi jó döntéseket kell hozni, ezen a meccsen is ez lesz a legfontosabb.

A tréner a fővárosi csapat erősségeként említette a védősort, a rutinos Kambert név szerint is kiemelve, aki a kora ellenére végigjátszotta az egész évadot, illetve arról is beszélt, hogy támadókat tekintve is komoly variációs lehetőségeik vannak, továbbá azt is mondta, hogy sokszor helyzet nélkül is tudnak gólokat szerezni.

A DVTK vezetőedzője a dicséret hangján szólt a csapatáról, megemlítve, hogy több nehéz helyzetet is megoldott már a csapat, és hogy a Vidi legyőzése a játékosok érdeme.

Dicsérte

– Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen játékosokkal dolgozhatunk együtt, akik fel tudtak állni a nehéz helyzetekben, akik többször bizonyították, hogy van karakterük. A szurkolók elégedetlenek a helyezésünk miatt, de tisztában vagyunk azzal, hogy ahhoz, hogy a drukkerek beálljanak a csapat mögé, adni kell. Úgy kell kezdeni most is, mint a Vidi ellen, és tudjuk sikeresen megvívni ezt a mérkőzést. Ebben a csapatban nagyon fontos Márkvárt szerepe, ez kiderült legutóbb is. Ezen a poszton az NB I.-ben nincs másik ilyen kvalitású magyar labdarúgó, labda nélkül és labdával is jó teljesítményt képes nyújtani.

A péntek délelőtti tájékoztatón szóba került a hadrend is, hiszen a Vidi elleni 4–4–2 előtt hosszú időn át 3–5–2-ben állt fel a DVTK. Ezzel kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy melyik mellett dönthet a szakvezető. A spanyol erről azt mondta, hogy az évad során többször váltottak játékrendszert, a labdarúgók többféle formációban tudnak játszani, de nem a felállás a lényeg, hanem hogy milyen szerepeket töltenek be a játékosok, hogy mennyire flexibilis a csapat. A legutóbbi 3–5–2-ről, a Kövesd ellen ebben a felállásban 3–0-ra elvesztett meccsről ezt mondta: elégedetlen volt az ott látottakkal, ezért próbáltak meg más felállást.


Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Hasani, Márkvárt, Tajti, Juhar – Mihajlovic, Prosser.


Az NB I állása

1. Ferencvárosi TC 31 22 4 5 69-25 70 pont

2. Mol Vidi FC 31 17 6 8 48-34 57

3. Debreceni VSC 31 13 9 9 39-36 48

4. Újpest FC 31 12 12 7 38-24 48

5. Budapest Honvéd 31 12 9 10 38-33 45

6. Mezőkövesd Zsóry FC 31 11 8 12 43-38 41

7. Puskás AFC 31 10 6 15 34-44 36

8. Paksi FC 31 8 12 11 31-42 36

9. Kisvárda Master Good 31 9 8 14 34-46 35

10. MTK Budapest 31 10 4 17 39-48 34

11. Diósgyőri VTK 31 9 7 15 29-53 34

12. Szombathelyi Haladás 31 8 5 18 30-49 29


A program

A 32. forduló programja, május 11. (szombat)

  • 17.00: Újpest FC – Puskás AFC,
  • 17.00: Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK,
  • 17.00: Mol Vidi FC – MTK Budapest,
  • 17.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás,
  • 17.00: Paksi FC – Kisvárda Master Good,
  • 19.30: Ferencvárosi TC – Debreceni VSC.
  • A 33., záróforduló programja, május 19. (vasárnap)

  • 17.00: Puskás AFC – Ferencvárosi TC,
  • 17.00: Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC,
  • 17.00: Szombathelyi Haladás – Mol Vidi FC,
  • 17.00: MTK Budapest – Budapest Honvéd,
  • 17.00: Diósgyőri VTK – Újpest FC,
  • 17.00: Debreceni VSC – Paksi FC.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!