Helyi sport

2018.12.03. 12:38

MVLC: Félidőnkénti hét góllal teljesítették a feladatot

Miskolc - Biztos győzelmet aratott szombaton idegenben a PannErgy-Miskolci VLC élvonalbeli pólógárdája.

Miskolc - Biztos győzelmet aratott szombaton idegenben a PannErgy-Miskolci VLC élvonalbeli pólógárdája.

A hét végén elkezdődött a férfi OB I alapszakaszának a második köre, a 8. fordulóval. A B-csoportban szereplő miskolciak annál a Kaposvárnál vendégeskedtek szombaton kora délután, amelyet egyszer már legyőztek, s amely ezen meccsig csupán egyetlenegy pontocskát szerzett, míg Misicék tizenötöt. Vagyis, két különböző célért küzdő csapatot láthattak a nézők a somogyi megyeszékhely uszodájában. A látogatóknál az egy mérkőzésre szóló eltiltása után újra a kispadnál lehetett dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője, és szintén ott volt a keretben a korábbi világbajnok center, a betegség után levő Bedő Krisztián is.

Kétszer a házigazda

A találkozón a vezetést a Kaposvár szerezte meg, 48 másodperc telt el az első negyedből, de mint utólag kiderült, Giga találata után már egyszer sem állt jobban a KVK, mint borsodi ellenfele (1-0). A látogatók belemelegedtek az összecsapásba, és Nagy Á. (akciógól), Lőrincz (előnygól), illetve Stojanovic (akciógól) pontos lövésével 3-1-es előnybe kerültek a nyitó felvonás végére. A második negyedben is Berta József gárdája zörgette meg először a hálót (2-3), aztán 4 perc 40 másodperc alatt ismét csak az MVLC-sek tudtak gólt, gólokat elérni. Vadovics két alkalommal, Nagy Á., és a csapatkapitány Misic egyszer, ami azt mutatta, hogy abban a mederben zajlik a meccs, amely az erőviszonyok és a helyezések alapján várható volt (2-7), bár Lőrincz elhibázott egy büntetőt is. Ebben a menetben még Lukács Á. szépített (3-7), de sok izgalomra ez sem adott okot.

Már túl a százon

A harmadik játékrész simán a PannErgy-é volt, hiszen Stojanovic duplájára, Hornyák és Lőrincz ,,egyke” góljára nem jött válasz a másik oldalról (3-11). A Kaposvárnál ekkor már Nemes védett Krémer helyett, de ő sem tudta megközelíteni Csoma produkcióját, aki összességében 67 százalékkal zárta a csatát (8/12). Azonban ekkor még hátra volt egy negyed, és a kérdés csupán az volt, hogy mennyi lesz a különbség a két fél között, illetve, hogy a házigazda be tud-e még találni a miskolci hálóőrnek. Az elsőre a dudaszónál az lett a válasz, hogy 10., a másodikra pedig az, hogy igen, Dobos ötméteresből. Ezelőtt ugyanakkor Bowen vállalt két találatot, az egyiket büntetőből, továbbá Misic is beduplázott (4-14), miként négy másik társa. Érdekesség, hogy az MVLC 12. kaposvári góljával érte el a jelenlegi bajnokságban a századik találatát.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Kaposvári VK – PannErgy-Miskolci VLC 4–14 (1–3, 2–4, 0–4, 1–3)

Kaposvár, 250 néző. V: Csanádi Zs., Veilandics Z.

Kaposvár: Krémer – Vindisch F. (-), Giga (1), ifj. Berta (-), Pataki (-), Juhász-Szelei (-), Varga Zs. (-). Csere: Nemes (kapus), Lukács Á. (1), Dobos D. (2), Sántavy (-), Telegdy A. (-), Németh L. (-), Németh B. (-). Edző: Berta József.

Miskolci VLC: Csoma – Stojanovic (3), Misic (2), Bowen (2), Vadovics (2), Lőrincz (2), Milicic (-). Csere: Nagy Á. (2), Banicevic (-), Bedő (-), Szőke (-), Hornyák (1), Vad L. (-). Edző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 1/12, ill. 3/11.

Gól/ötméteresből: 1/1, ill. 1/2.

Berta József: – Ebben az évben még nem tudtunk teljes csapattal kiállni, ezúttal sem sikerült. A lelkesedés és a szándék megvolt, ám az akarás a higgadtság rovására ment.

dr. Sike József: – Csak mi hibázhattunk, így komolyan kellett vennünk a mérkőzést. Abból a szempontból is nehéz meccs volt, hogy senki sem akar meghalni, és a Kaposvár is ez ellen küzd. A mérkőzés pikantériája, hogy ifjabb Berta József előtt csapatunk játéka nyitott könyv, hiszen az előző évben Miskolcon pólózott, így sok elemet ismer a játékunkból. A harmadik negyedtől fizikailag jobbak voltunk, ám nincs tízgólos különbség a két csapat közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában